O persoană a fost trimisă în carantină, după ce nu a respectat autoizolarea. Femeia a ieșit pe geam din locuință

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 12:04
O persoană a fost trimisă în carantină, după ce nu a respectat autoizolarea. Femeia a ieșit pe geam din locuință
O persoană din București a fost trimisă în carantină, după ce nu a respectat autoizolarea la domiciliu și a părăsit locuința pe fereastră

O persoană din București a fost trimisă în carantină, după ce nu a respectat autoizolarea la domiciliu și a părăsit locuința pe fereastră.

O persoană a fost trimisă în carantină, după ce nu a respectat autoizolarea

Conform news.ro, o femeie din Bucureşti a fost mutată de la autoizolare, în carantină, după ce a fost observată de vecini în timp ce ieşea, pe fereastră, din locuinţa aflată la parterul blocului, în noatea de sâmbătă spre duminică.

Poliţia Capitalei şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti au luat decizia mutării persoanei din izolare la domiciliu, în carantină instituţionalizată, se arată într-un comunicat al Poliţiei, de duminică.

”În dimineaţa de 22 martie, în jurul orei 03.00, prin apel 112, o persoană a sesizat că o femeie a ieşit, pe geam, dintr-o locuinţă de la parterul blocului. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 13, care au depistat persoana respectivă. Din primele date a rezultat că aceasta se afla în autoizolare, în locuinţă, împreună cu o altă persoană”, se arată în comunicat.

România a înregistrat primul deces de coronavirus

Polițiștii au anunţat Direcţia de Sănătate Publică, iar femeia a fost introdusă într-un centru de carantinare instituționalizat.

Lucrurile se complică în România și situații care până mai ieri păreau de neconceput devin realitate. Astfel, trebuie să știi ce anume nu mai ai voie să faci de duminică, ora 22:00 încolo, dată de la care intră în vigoare noile reglemntări.

Conform anunțului făcut sâmbătă seară de ministrul de Interne Marcel Vela, persoanele care vor avea o urgență și vor fi nevoite să iasă din casă în intervalul orar 22:00 – 06:00 vor fi nevoite să aibă asupra lor o declarație pe proprie răspundere sau o adeverință permanentă de la angajator.

Conform articolului 8, persoanele în vârstă de peste 65 de ani care nu au susținători sau altă formă de ajutor trebuie să primească ajutor din partea autotirăților locale. Mai mult, autoritățile vor fi nevoite să întocmească o statistică clară a tuturor acestor persoane.

Primul deces din România al un pacient infectat cu noul tip de coronavirus s-a înregistrat la Craiova. Este vorba de bărbatul în vârstă de 67 de ani depistat pozitiv pe 18 martie la spitalul Filiași. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×