O parte dintre bolnavii de COVID-19 de la Institutul Matei Balș ar putea fi mutați la hotel. Anunțul lui Streinu-Cercel

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 20:15
O parte dintre bolnavii de COVID-19 de la Institutul Matei Balș ar putea fi mutați la hotel. Anunțul lui Streinu-Cercel
Streinu Cercel a dezvăluit că nu mai sunt locuri la „Matei Balș”

Institutul Matei Balș este plin cu infectați cu coronavirus, astfel că cei care conduc spitalul iau în considerare mutarea unei părți dintre bolnavi la mai multe hoteluri din București.

Nu mai sunt locuri la „Matei Balș”

Mai exact, managerul Institutului, Adrian Streinu-Cercel ia în considerare mutarea cazurilor ușoare și asimptomatice.

Pavilionul de copii a fost golit special pentru pacienții diagnosticați cu coronavirus, însă spitalul a fost ocupat deja la capacitate maximă, conform unui anunț făcut de Cercel la Antena 3.

Dacă mă refer la Institutul Matei Balş, noi în momentul de faţă suntem la o capacitate de 20 de paturi de terapie intensivă şi conform planului alb, în următoarea lună trebuie să ajungem la 40 pentru ca după două luni să fie undeva la 60 de paturi de terapie intensivă.

Asta în contextul în care un pavilion întreg a fost golit şi copiii, pentru că era vorba de un pavilion de copii, au fost transferaţi în alte clinici universitare în momentul de faţă acum punem adulţi.

Din păcate, deja Institutul este plin şi luăm în calcul sistemul de backup şi anume relocarea pacienţilor uşori şi asimptomatici în hoteluri”, a declarat Cercel.

Stadioane transformate în spital

Măsura transferului anumitor pacienți în hoteluri nu este nouă. Țările care se confruntă deja cu pandemia la scară largă au transformat inclusiv stadioanele în spitale de campanie.

Maracana, celebrul stadion din Brazilia, e cap de listă al stadioanelor transformate, în stare de necesitate, în spital.

De asemenea, mai multe stadioane din Spania, Anglia și Italia vor fi transformate în spital atunci când situația o cere. În Sofia, Bulgaria, o sală de sport a fost dotată cu 500 de paturi pentru a ajuta sistemul medical.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×