O nouă televiziune va emite în România! CNA tocmai a aprobat licența pentru un post al minorității rome

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/03/2019, 12:54
O nouă televiziune va emite în România! CNA tocmai a aprobat licența pentru un post al minorității rome GALERIE FOTO
În curând vom avea parte de un nou post de televiziune

Un nou post de televiziune se pregătește de lansarea în România. Este vorba despre un canal dedicat minorităților rome din țara noastră. Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat în ședința de marți acordarea licenței pentru această televiziune.

Se lansează prima televiziune din România, dedicată romilor

Mai concret, este  vorba despre Amaro TV, post de televiziune dedicat persoanelor de etnie romă, care va putea emite în scurt timp, pe întreg terirtoriul țării noastre. Licența a fost solicitată de Playtime Media,  societate care va opera respectivul canal TV.

Proiectul se dorește a fi o platformă de dezbatere, pe lângă o sursă de divertisment cultural, o rampă de lansare a unor noi talente, dar și o sursă de informare pentru romi, o modalitate de interacțiune interetnică și multiculturală, care sa evidențieze nevoile comune și elementele care apropie, care pot crea plusvaloare societății în care trăim” , a spus reprezentantul societății în cadrul ședinței CNA.

Sigla noii televiziuni, Amaro TV
Sigla noii televiziuni, Amaro TV

Ce emisiuni va difuza Amaro TV

Conform proiectului depus la CNA, Amaro TV va urma să emită 24 de ore pe zi, 7 zile din 7, iar grila de programe va fi formată din emisiuni aparținând în proporție de 100% altor producători. „Oferă emisiuni matinale, divertisment, tradiții, seriale și filme de succes produse în celebre case de producție indiană”.

Aș fi vrut să știu dacă aveți pe cineva în echipă din minoritatea căreia vă adresați. Aș fi simțit poate nevoia și a unui reprezentant al minorității din România” , a reacționat Radu Herjeu, membru CNA, iar răspunsul reprezentanților postului nu a întârziat să apară. „Acest proiect a fost demarat ca idee acum câțiva ani. Între timp am prospectat piața” , au reacționat aceștia.

Canalele AMARO TV si AMARO TV RO sunt canale tematice dedicate minoritatii rome cu elemente de informare culturală şi educative. Punem accent în programele noastre aspectele specifice din viaţa romilor. Scopul este apropierea interetnică dintre romi și populațiile de altă etnie din Bazinul Carpatic, unde locuitorii întotdeauna au împărțit atât bucuria, cât și tristețea deopotrivă. Acordăm o atenţie deosebită atragerii şi implicării generaţiilor tinere şi de vârstă mijlocie.Popularizăm pasiunile și aptitudinile romilor, prin simplitatea și, nu rareori, complexitatea existenței lor tradiționale. Emisiune de muzică cu specific etno – în direct şi la cerere. Orchestre instrumentale interpretează melodii cu specific traditional. Ziua satului: filmări la faţa locului de la diferite evenimente specifice tradițiilor minorității rrome, din localităţi unde conviețuiește aceasta. Vor fi difuzate totodată și filme și seriale „foarte populare pentru grupul țintă”, cum ar fi Meet the Grawels (Întâlnire cu familia Grawels) sau Big Gipsy weddings (Marile nunți ale romilor)” , se mai arată în proiectul depus la CNA.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×