O nouă monedă de argint lansată de BNR

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
05/10/2015, 15:44
O nouă monedă de argint lansată de BNR

Banca Nationala a Romaniei lanseaza in circuitul numismatic, incepand cu data de 5 octombrie 2015, o moneda din argint dedicata implinirii a 70 de ani de la infiintarea Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures.

Moneda are valoarea nominala de 10 lei, forma rotunda, diametrul de 37 milimetri, greutatea de 31,103 grame, cantul zimtat si este din argint cu titlu 999%, calitate proof.

„Aversul monedei prezinta sediul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures, o reprezentare partiala a unui laborator din universitate, valoarea nominala ’10 LEI’, stema Romaniei, anul de emisiune ‘2015’ si inscriptia ‘ROMANIA’. Reversul monedei reda holul intrarii principale in sediul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures, siluetele unor absolventi, o reprezentare simbolica a stiintei medicale, inscriptiile ’70 ANI’, ‘UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE TARGU-MURES’ si ‘1945’ – anul evenimentului aniversat”, se mentioneaza in comunicat.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central, se precizeaza in comunicat.

Tirajul emisiunii este de 250 monede, iar pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 320 de lei.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei, iar vanzarea lor se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Sursă: www.stirileprotv.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×