Metoda ”se schimbă banii”! Bătrânii sunt din nou în vizorul escrocilor! Cum să vă feriţi

Raluca Ogaru  
înReality show
09/03/2018, 18:08
Metoda ”se schimbă banii”! Bătrânii sunt din nou în vizorul escrocilor! Cum să vă feriţiGALERIE FOTO

”Poliţiştii s-au deplasat de îndată la faţa locului, iar în urma cercetărilor efectuate au stabilit că bătrânul a fost abordat pe o stradă din apropierea locuinţei sale din Caransebeş, de un bărbat necunoscut. Intrând în discuţie cu acesta, bătrânul i-a spus că are nevoie de un instalator întrucât are probleme la coloana de apă. Bărbatul necunoscut s-a oferit să-l ajute, fiind invitat în curtea locuinţei. Ulterior, acesta a simulat o convorbire telefonică cu un instalator, asigurându-l pe bătrân că va veni cineva într-o oră pentru a remedia problema”, au relatat poliţiştii din Caraş-Severin.

Ulterior, bărbatul l-a întrebat pe bătrân dacă ţine sume de bani mari în casă pentru că el a fost director la o importantă bancă şi în noaptea aceea se schimbă banii.

„Crezându-l, bătrânul l-a invitat în locuinţă şi i-a înmânat toţi banii pe care îi avea: 13.800 de lei, pentru a-i spune dacă mai sunt valabili. După ce i-ar fi examinat, necunoscutul i-a spus că nu mai sunt valabili şi că trebuie schimbaţi la o bancă, oferindu-se să îl ajute. Bătrânul a acceptat, mergând în altă încăpere pentru a se schimba de haine. În acest timp, bărbatul necunoscut i-a spus că pleacă înainte şi îl aşteaptă la o agenţie bancară”, potrivit poliţiştilor.

Potrivit sursei citate, bătrânul nu l-a mai găsit pe escroc, constatând că îi lipsesc 13.800 lei şi 10 galbeni. Poliţiştii fac cercetări pentru prinderea escrocului. Pentru a nu deveni victime ale infractorilor, poliţiştii au o serie de recomandări:      – să nu invitaţi şi să nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute. În cazul în care la locuinţa dvs. vin persoane necunoscute care se prezintă ca fiind reprezentanţi ai unor servicii publice sau societăţi comerciale, este recomandat să le solicitaţi să se legitimeze şi, eventual, puteţi verifica identitatea persoanelor prin telefon la sediul instituţiei respective; – nu destăinuiţi niciodată unor necunoscuţi informaţii legate de banii sau lucrurile de valoare pe care le deţineţi, despre locurile în care le păstraţi sau despre modul de acces la acestea; – în cazul în care persoane necunoscute vă abordează în spaţii publice şi se oferă să vă ajute în diferite probleme, este indicat, mai ales în cazul bătrânilor, să nu destăinuiţi aspecte ale vieţii personale, uneori oferta de ajutor nu este sinceră.

Pentru a nu deveni victime ale infractorilor, poliţiştii au o serie de recomandări:      – să nu invitaţi şi să nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute. În cazul în care la locuinţa dvs. vin persoane necunoscute care se prezintă ca fiind reprezentanţi ai unor servicii publice sau societăţi comerciale, este recomandat să le solicitaţi să se legitimeze şi, eventual, puteţi verifica identitatea persoanelor prin telefon la sediul instituţiei respective; – nu destăinuiţi niciodată unor necunoscuţi informaţii legate de banii sau lucrurile de valoare pe care le deţineţi, despre locurile în care le păstraţi sau despre modul de acces la acestea; – în cazul în care persoane necunoscute vă abordează în spaţii publice şi se oferă să vă ajute în diferite probleme, este indicat, mai ales în cazul bătrânilor, să nu destăinuiţi aspecte ale vieţii personale, uneori oferta de ajutor nu este sinceră.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×