O localitate din Republica Moldova a votat unirea cu România!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
24/01/2018, 13:11
O localitate din Republica Moldova a votat unirea cu România!

Au preluat iniţiativa! O localitate din nordul Republicii Moldova a votat o Declaraţie de unire cu România, potrivit Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”.

În documentul adoptat pe 23 ianuarie de primarul comunei Parcova din raionul Edineţ, Marcel Snegur, şi de consilierii locali, se arată că „în numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general şi al cetăţenilor satelor Parcova şi Fântâna Albă în particular, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-şi hotărască soarta lor de azi înainte şi pentru totdeauna, Consiliul Local al comunei Parcova, raionul Edineţ, decide unirea cu Ţara-Mamă, România”.

O localitate din Republica Moldova a votat unirea cu România!

Semnatarii documentului menţionat îşi exprimă bucuria de a sărbători împreună cu românii de pretutindeni Centenarul Marii Uniri şi „adeziunea la valorile naţionale şi democratice ale spaţiului cultural românesc”.

Primarul comunei, dar şi majoritatea consilierilor locali au fost aleşi în funcţie din partea Partidului Liberal Democrat (PLDM), condus anterior de către ex-premierul Vlad Filat, iar actualmente de către Viorel Cibotaru.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×