O fetiță de 6 ani din Iași a primit pe numele său o somație pentru a plăti spitalizarea! Ea a fost internată la 3 ani!

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
23/04/2018, 11:33
O fetiță de 6 ani din Iași a primit pe numele său o somație pentru a plăti spitalizarea! Ea a fost internată la 3 ani!

Se întâmplă în România! O fetiță de 6 ani din Iași a primit pe numele său o somație pentru a plăti spitalizarea! Cum a fost posibil așa ceva?

O femeie din localitatea Vânători afirmă că fiica sa în vârstă de 6 ani a primit, pe numele său, o somație pentru plata unei datorii către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Aceasta ar reprezenta contravaloarea spitalizării micuței din urmă cu trei ani, conform Agerpress.

O fetiță de 6 ani din Iași a primit pe numele său o somație pentru a plăti spitalizarea! „Din ce să plătească?”

Situaţia este cu adevărat una inedită. „Nu este o sumă mare de plătit. Sunt doar 35 de lei. Nu am nimic împotrivă să îi achit. Nu înţeleg însă cum poate să plătească fiica mea, care are doar 6 ani, că pe numele ei a fost trimisă adresa. Din ce să plătească fiica mea datoria, din alocaţie?„, a declarat Mirela Strugaru, mama fetiţei.

Preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi a vorbit despre această anomalie. Conform acestuia, fetiţa figurează ca fiind internată la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi în perioada 8 -11 iunie 2015, în acelaşi timp, în data de 9 iunie 2015 mama acesteia declarând, în ambulatoriul de specialitate, că pacientul nu este internat, ci efectuează serviciul medical în regim ambulatoriu.

Astfel, în sistemul nostru apare o decontare dublă a serviciului, atât în spitalizare, cât şi în ambulatoriul de specialitate. Practic, prin declaraţia părintelui s-a produs această eroare. Noi suntem obligaţi, conform legii, să recuperăm sumele decontate în ambulatoriu. Doamna respectivă a semnat pe propria răspundere că pacientul nu era internat„, a declarat Radu Ţibichi, informează hotnews.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×