O fetiță a murit în curtea unei școli din Bihor. O poartă de fotbal a căzut peste ea

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 19:10
O fetiță a murit în curtea unei școli din Bihor. O poartă de fotbal a căzut peste ea
O fetiță din Bihor a murit după ce a fost strivită de o poartă de fotbal. Medicii nu au putut face nimic pentru ea. Sursa foto: oradeaindirect.ro

Un nou caz șocant a îngrozit opinia publică din țara noastră, după ce o fetiță de doar șapte ani și-a pierdut viața într-un mod tragic, în timp ce se afla chiar în curtea școlii la care învăța. Tragedia a avut loc miercuri seară în satul Crâncești, comuna Dobrești, județul Bihor, micuța fiind strivită, pur și simplu, de o poartă de fotbal care s-a prăbușit peste ea, relatează Agerpres.

O fetiță a murit în curtea școlii, după ce o poartă de fotbal s-a prăbușit peste ea

Elevă în clasa întâi, victima se juca miercuri seară în curtea instituției de învățământ, alături de alți copii care participau la un concurs de dans organizat în incinta acesteia. În ciuda intervenției echipajului de pompieri paramedici din cadrul Secţiei de Pompieri Beiuş, dar și a celui de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SMURD Oradea, ajunse la fața locului, fetița a fost declarată decedată, după 80 de minute în care au fost efectuate manevre de resuscitare.

Oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Bihor, cercetările vor continua și în perioada următoare, pentru a stabili împrejurările exacte care au condus la producerea tragicului eveniment. „Porţile au fost iniţial pe un teren sintetic, dar s-au rupt şi le-am înlocuit. Angajaţii primăriei le-au luat, le-au sudat şi apoi le-au depozitat în curtea şcolii, culcate. Nu ştim cine le-a ridicat şi le-a pus sus. Nu erau montate sau asigurate corespunzător. Îmi pare foarte rău, e o tragedie ce s-a întâmplat. Foarte trist”, a declarat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Primăria susține că a depozitat poarta în curtea școlii, însă nu știe cine a ridicat-o fără să o asigure. Sursa foto: adevarul.ro
Primăria susține că a depozitat poarta în curtea școlii, însă nu știe cine a ridicat-o fără să o asigure. Sursa foto: adevarul.ro

Priamarul comunei nu știe cine a ridicat porțile fără să le asigure

Chestionat pe marginea acestui subiect, edilul comunei Dovrești, Nicolae Neag, s-a declarat șocat de cele întâmplate, oferind, totodată, asigurări că instituția pe care o conduce nu este vinovată de acest accident, întrucât angajații săi doar au depozitat porțile de fotbal în curtea școlii, fără să le ridice. Autoritățile nu știu, însă, cine le-a ridicat fără ca acestea să fie asigurate în vreun fel.

Porţile au fost iniţial pe un teren sintetic, dar s-au rupt şi le-am înlocuit. Angajaţii primăriei le-au luat, le-au sudat şi apoi le-au depozitat în curtea şcolii, culcate. Nu ştim cine le-a ridicat şi le-a pus sus. Nu erau montate sau asigurate corespunzător. Îmi pare foarte rău, e o tragedie ce s-a întâmplat. Foarte trist”, susține primarul.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×