Medicii nu îi dădeau nicio şansă să devină mamă, dar o femeie a ajutat-o!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
04/12/2017, 12:40
Medicii nu îi dădeau nicio şansă să devină mamă, dar o femeie a ajutat-o!

Premieră medicală în Statele Unite ale Americii! O femeie cu uter transplantat a dat naştere unui copil sănătos, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Centrului Medical al Baylor University din Dallas, Texas, informează Reuters.

Data naşterii şi sexul bebeluşului nu au fost dezvăluite. De asemenea, a fost ţinută secretă şi identitatea femeii care a născut, la dorinţa acesteia, potrivit purtătorului de cuvânt Craig Civale. Deşi naşterea unui copil sănătos de către o femeie cu uter transplantat este o premieră în Statele Unite, mai multe astfel de naşteri au avut loc la Spitalul Universitar Sahlgrenska din Gothenburg, Suedia, a spus Civale.

O femeie a născut cu ajutorul unui uter transplantat! Donatoarea are deja doi copii

Medicii implicaţi în transplant vor susţine o conferinţă de presă pentru a oferi detalii despre acest progres medical. O asistentă medicală în vârstă de 36 de ani, care are doi copii, şi-a donat uterul femeii neidentificate, relatează revista Time, care a informat prima, vineri, despre această naştere.

Un program de transplant mamar la Baylor a fost lansat anul trecut, iar chirurgii au realizat opt din 10 transplanturi prevăzute, potrivit Time. Dintre cele opt, trei au eşuat, iar într-unul din cazuri transplantul a permis dezvoltarea unei sarcini, detaliază revista.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×