O fază mai tare ca în filme. Cum a scăpat un bărbat cu viaţă din confruntarea cu un urs

Iuliana Spirache   
în Hotnews
07/10/2015, 10:28
O fază mai tare ca în filme. Cum a scăpat un bărbat cu viaţă din confruntarea cu un urs

O faza mai tare ca-n filme… Cum a scapat un barbat cu viata din confruntarea cu un urs urias

Un vanator inarmat doar cu un arc a reusit sa scape cu viata in urma unui atac al unui urs grizzly, dupa ce si-a adus aminte de un sfat pe care il citise intr-o revista de specialitate.

Conform The Guardian, el a declarat ca si-a bagat o mana pe gatul animalului, care a renuntat sa-l mai atace si a plecat.

Vanatorul se numeste Chase Dellwo si are 26 de ani. In momentul producerii incidentului, el se afla langa un rau, la nord-vest de orasul Choteau, Montana, incercand sa vaneze niste elani impreuna cu fratele sau. La un moment dat, a descoperit ca la doar 3 metri in fata sa se afla un urs grizzly, de aproximativ 180 de kilograme.

Barbatul spune ca a vazut ursul prea tarziu, iar animalul dormea si nu l-a auzit, probabil si din cauza ninsorii, a ploii si a vantului. Dellwo afirma ca a avut timp doar sa se dea cativa pasi in spate, inainte ca ursul sa-l raneasca la un picior si sa-l muste de cap. „Mi-a dat drumul, insa era in continuare deasupra mea si ragea extrem de tare, cel mai tare raget pe care l-am auzit vreodata„, spune barbatul.

Apoi, ursul l-a muscat de picior, l-a scuturat si l-a aruncat in aer. In timp ce animalul se apropia de el, Dellwo si-a adus aminte ce a citit intr-o revista. „Mi-am adus aminte despre un articol pe care mi l-a dat bunicul sa-l citesc si care spunea ca animalele mari au reflexe foarte puternice de sufocare, de greata. Asa ca mi-am bagat bratul drept fix pe gatul lui„.

Sfatul a functionat, iar ursul grizzly a plecat. Dellwo s-a intalnit apoi cu fratele sau, care l-a dus la spital, care i-au cusut capul si chipul si i-au tratat ranile de pe picior.

Sursă: stirileprotv.ro

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×