O familie săracă din Sălaj, obligată de preotul satului să plătească 1.000 de lei pentru „TAXA DE RAI”! E strigător la cer ce scrie pe CHITANŢĂ

Ionuţ Cataramă   
în Monden
15/01/2017, 19:27
O familie săracă din Sălaj, obligată de preotul satului să plătească 1.000 de lei pentru „TAXA DE RAI”! E strigător la cer ce scrie pe CHITANŢĂ GALERIE FOTO

Vasile Arghişan, din Zimbor, judeţul Sălaj, s-a plâns că preotul din localitate nu a vrut să-i îngroape soţia dacă nu plăteşte o taxă de 1.000 de lei bisericii.

Potrivit ziarului local Graiul Sălajului, bărbatul a rămas să crească singur doi copii mici, de 11 şi 13 ani, cu un venit de 700 de lei, pe care îl câştigă lucrând ca cioban.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Era singurul din familie care lucra, iar soţia sa, care a încetat de viaţa la 42 de ani, a fost răpusă la pat de o boală incurabilă.

Episcopia Sălajului a anunţat că a început o anchetă disciplinară în ceea ce îl priveşte pe preotul din Zimbor.

„În urma acestei anchete, dacă va fi găsit vinovat, preotului paroh Rusalim Durnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Parohial, i se va aplica o măsură disciplinară, conformă cu Statutul şi Regulamentele Bisericii Ortodoxe Române.

Facem precizarea că oficierea serviciilor religioase în Biserica nu este condiţionată de obligativităţi pecuniare din partea solicitantului creştin.

Totuşi, benevol, prin hotărârea Consiliului Parohial şi aprobarea Adunării Parohiale, având în considerare realităţile sociale particulare ale fiecărei comunităţi parohiale, pot fi încasate în cuantumul fixat, sume pentru serviciile religioase stabilite de unitatea de cult prin organismele abilitate, sume ce sunt folosite în întreţinerea lăcaşurilor de cult, plata utilităţilor, activităţi culturale şi filantropice, precum şi pentru completarea salariilor personalului deservent.

Regretând cele întâmplate, pentru a veni în sprijinul familiei Aghireşan, Episcopia Sălajului a dispus restituirea taxei de cult încasată de Parohia Zimbor şi a iniţiat prin Sectorul Social o acţiune de ajutorare a acestei familii în săptămâna următoare”, au transmis reprezentanţii Episcopiei Sălajului, scrie  loon.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×