O comună din Râmnicu Vâlcea va beneficia de un aeroport

Ana Chivu  
înStiri de ultima ora
16/10/2018, 09:04
O comună din Râmnicu Vâlcea va beneficia de un aeroport
Aeroport pentru o comună din Râmnicu Vâlcea

Primarul comunei Budești din Râmnicu Vâlcea vrea să construiască un aeroport pentru a atrage numeroși oameni de afaceri. Acesta își dorește să mărească bugetul, așa că soluția găsită este un aeroport. Comuna din Vâlcea are un parc industrial și încasează anual din taxele plătite de firme aproape jumătate de milion de euro.

Pentru a deveni mai mare și mai populat, primarul comunei Budești s-a gândit să facă ceva ce nu a mai făcut nimeni, să construiească un aeroport în comună.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Comuna cu aeroport

Comuna Budești, la doar cinci kilometri de Râmnicu Vâlcea va beneficia de un aeroport. Deși departe cu mult de orașul reședință de județ, comuna a reușit în doar doi ani să devină cea mai mare zonă industrială din Vâlcea. Localnicii nu se plâng de locuri de muncă, iar schimbările vin unele peste celelalte. 80 de hectare de teren au fost trasnformate în spații pentru birouri, sedii de firme și fabrici. Peste 3.000 de oamnei lucrează în cadrul societății comerciale din parcul industrial.

„Are tineretul unde să muncească. Eu am 3 copii la firma asta. Să ştiţi că avem chiar de toate. S-a băgat apă, s-a făcut canalizarea”, a declarat fericită o localnică. Un fapt fericit este că în comuna Budești nu există șomeri sau asistați social, așadar primăria nu are de plătit, ci doar de încasat. Banii investiți în modernizarea și renovarea a tot ceea ce este în comună sunt anual peste două milioane de lei proveniți din firmele din zona industrială. Aeroportul în comună este un spijin pentru ca Budeștiul să aibă parte de mai mulți investitori, astfel că va fi contruită o pistă de 600 de metri lungime în locul pășiunilor. Aeroportul comunei va pute găzdui avioane ușoare și elicoptere.

Ce spune primarul comundei din Râmnicu Vălcea despre aeroport?

” În primul rând ne va ajuta pe elicopterele SMURD. Şi sigur, va fi pentru avioane, cu siguranţă private, de mici dimensiuni. Considerăm că este o facilitate bună pentru judeţul Vâlcea. Oamenii de afaceri din zonă sunt încântaţi de idee, chiar dacă până acum nu a fost schiţat nici planul aeroportului”, a declarat primarul Budeștiului, Ion Vlădulescu, despre proiectul uimitor al unui aeroport într-o comună. Proiectul este demarat, iar aeroportul Budești va fi gata în luna februarie a anului viitor.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×