O bază militară din Siria a fost ținta unui atac aerian. Administrația Assad indică Israelul drept sursa atacului

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 22:17
O bază militară din Siria a fost ținta unui atac aerian. Administrația Assad indică Israelul drept sursa atacului
Bombardament în Siria, organizat de Israel. Foto: Hepta

Mai multe explozii au avut loc marți, 31 martie, într-o bază militară din Siria. Administrația Bashar al-Assad susține că e vorba de un atac al Israeulului.

Siria, bombardată de Israel

Baza aeriană Shayrat, ținta atacurilor aeriene, a fost atacată cu „rachete din spațiul aerian libanez”, conform unor oficiali de la Damasc, citați de agenția de presă SANA.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

 

„Mai multe rachete au fost interceptate înainte de atingerea țintelor”, a declarat reprezentantul guvernului al-Assad.

Conform Organizației Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), opt rachete au fost lansate de către avioane militare israeliene. Informația a fost confirmată în cotidianul Times of Israel.

Raidurile aeriene organizate de Israel nu sunt o noutate în Siria, acestea vizează de obicei militari iraniei sau transporturi de armament destinate grupării Hezbollah, susținută de Iran. Guvernul Bashar al-Assad este susținut în războiul civil din Siria de Hezbollah și Iran.

Situație critică în Siria

Războiul civil din Siria e departe de final. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat zilele trecute că populația civilă din această țară riscă să fie decimată de pandemia de coronavirus, în lipsa serviciilor medicale.

De exemplu, în orașul Idlib, cu o populație de 3 milioane de oameni, oamenii nu au acces la apă și săpun, iar doctorii estimează că cel puțin 100.000 de oameni vor muri în momentul când COVID-19 va ajunge acolo.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×