O bază militară din Siria a fost ținta unui atac aerian. Administrația Assad indică Israelul drept sursa atacului

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 22:17
O bază militară din Siria a fost ținta unui atac aerian. Administrația Assad indică Israelul drept sursa atacului
Bombardament în Siria, organizat de Israel. Foto: Hepta

Mai multe explozii au avut loc marți, 31 martie, într-o bază militară din Siria. Administrația Bashar al-Assad susține că e vorba de un atac al Israeulului.

Siria, bombardată de Israel

Baza aeriană Shayrat, ținta atacurilor aeriene, a fost atacată cu „rachete din spațiul aerian libanez”, conform unor oficiali de la Damasc, citați de agenția de presă SANA.

 

„Mai multe rachete au fost interceptate înainte de atingerea țintelor”, a declarat reprezentantul guvernului al-Assad.

Conform Organizației Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), opt rachete au fost lansate de către avioane militare israeliene. Informația a fost confirmată în cotidianul Times of Israel.

Raidurile aeriene organizate de Israel nu sunt o noutate în Siria, acestea vizează de obicei militari iraniei sau transporturi de armament destinate grupării Hezbollah, susținută de Iran. Guvernul Bashar al-Assad este susținut în războiul civil din Siria de Hezbollah și Iran.

Situație critică în Siria

Războiul civil din Siria e departe de final. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat zilele trecute că populația civilă din această țară riscă să fie decimată de pandemia de coronavirus, în lipsa serviciilor medicale.

De exemplu, în orașul Idlib, cu o populație de 3 milioane de oameni, oamenii nu au acces la apă și săpun, iar doctorii estimează că cel puțin 100.000 de oameni vor muri în momentul când COVID-19 va ajunge acolo.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×