O altă deratizare controversată, de data asta într-un bloc din Suceava. Două persoane se află la spital

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
07/12/2019, 19:19
O altă deratizare controversată, de data asta într-un bloc din Suceava. Două persoane se află la spital
Deratizare cu semne de întrebare la Suceava. Sursa foto: captură Youtube Realitatea TV Suceava

Două persoane au ajuns la spital în Suceava, în urma unei deratizări care a avut loc în blocul în care aceștia locuiesc, cazul trăgând un semnal de alarmă din partea autorităților după episodul recent dintr-un cartier timișorean.

O nouă deratizare cu semne de întrebare, de data asta la Suceava

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a făcut precizări după ce un cuplu, soț și soție, a ajuns pe mâinile medicilor la scurt timp după ce în scara blocului unde trăiesc s-a făcut dezinsecție.

Autoritățile au precizat că s-a folosit la deratizare insecticidul K-Othrine, unul dintre pesticidele autorizate la noi, stările de rău fiind astfel neprovocate, teoretic, de acest produs de curățare.

La 15 apartamente nu a răspuns nimeni

După ce cei doi căsătoriți au ajuns la spital, s-a întrunit un Comitet Județean pentru Situații de Urgență unde a fost chemată și firma care a dus la cale operațiunea de deratizare.

„Au fost ventilate natural şi artificial casa scărilor, subsolurile şi apartamentul unde locuiau cele două persoane afectate. Dezinsecţia a fost executată de către o firmă specializată şi autorizată, iar insecticidul folosit a fost K-Othrine (pesticid autorizat). După ce s-a stabilit că în zonă nu există niciun pericol, proprietarii au revenit în locuinţe”, precizează ISU Suceava, conform mediafax.ro.

Firma a fost luată la întrebări de reprezentanții mai multor instituții, asta după ce am trecut recent prin cazul Timișoara.

Reprezentanții firmei au fost interogați, deci, de cei de la IPJ Suceava și DSVSA județeană.

În urma rapoartelor întocmite nu s-au identificat nereguli. Din cele 18 apartamente de pe scara blocului respectiv, la 15 dintre ele oamenii nu au vrut să răspundă după ce autoritățile au ajuns acolo pentru o investigație la fața locului.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×