Update. Nu mai puţin de 40 de persoane au murit, iar alte sute sunt date dispărute după incendiile din California. 100.000 de oameni au fost evacuaţi!

Valeriu Tache    Camelia Arsene   
în Hotnews
16/10/2017, 00:00
Update. Nu mai puţin de 40 de persoane au murit, iar alte sute sunt date dispărute după incendiile din California. 100.000 de oameni au fost evacuaţi! GALERIE FOTO

Update. Numărul persoanelor care au murit în urma incendiilor din zona de nord a Californiei a crescut la 40, anunţă BBC. Mai mult, sute de persoane sunt date dispărute în continuare, iar peste 10.000 de pompieri se luptă cu focul de mai bine de o săptămână. Conform estimărilor, 5.700 de construcţii au fost distruse, iar aproximativ 100.000 de persoane au fost evacuate din zonele afectate.

Oraşul Santa Rosa, din Sonoma, este cel mai grav afectat de incendii, 3.000 de persoane fiind evacuate în cursul zilei de sâmbătă. Incendiile din această perioadă sunt considerate cele mai grave din California. În anul 1933, la Griffith Park, în Los Angeles, 29 de persoane au murit în indendii.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Update. Incendiile care au izbucnit duminică în zona de nord a Californiei au făcut mari ravagii. Numărul persoanelor care au murit în California a ajuns la 23, iar cel al dispăruţilor depăşete. 285 de persoane sunt căutate de autorităţi şi de cei apropiaţi în Sanoma, anunţă CNN. Mai mult, pompierii se luptă în continuare să stingă cele 22 de focare de incendii, dar vântul intensifică focul şi le îngreunează munca.

***

Nordul Californiei s-a „luptat” cu puternice incendii în ultima perioadă, iar cel puţin 15 oameni şi-au pierdut viaţa şi peste 180 sunt daţi dispăruţi. Asta nu e tot! Conform Washington Post, aproximativ 25.000 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în urma incendiilor.

Conform sursei citate, Napa, Sonoma, Mendocino, Butte, Lake, Nevada şi Yuba sunt regiunile afectate din nordul Californiei, care includ şi principalele terenuri viticole. Incendiile au afectat peste 45.000 de hectare de teren, iar peste 2.000 de clădiri au fost distruse de flăcări.

Trump a decretat stare de catastrofă naturală după incendiile din California

Preşedintele american Donald Trump a decretat stare de catastrofă naturală şi a decis să fie alocate fonduri suplimentare de 576.000.000 de dolari pentru lupta împotriva incediilor care au izbucnit duminică.

Conform presei din California, cei mai mulţi oameni care au decedat în urma incendiilor care au izbunit duminică sunt din Sonoma – 9. De asemenea, 100 de oameni au ajuns la spital cu arsuri sau din cauza fumului inhalat.

Sursă: new.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×