Nu aruncaţi plicurile cu silicon! Pot fi de folos în gospodărie

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
15/03/2018, 20:10
Nu aruncaţi plicurile cu silicon! Pot fi de folos în gospodărie

Sunt umplute cu o substanţă numită dioxid de silicon, care nu trebuie ingerată, însă poate fi de folos în gospodărie. Ele sunt nişte săculeţe nontoxice, care vor usca orice din jurul lor. Iată cum le puteţi întrebuinţa:

Puneţi-le în rucsacul de sală

Scopul principal al acestor pliculeţe este să absoarbă umezeala extra şi să protejeze încălţămintea. Locul preferat al bacteriilor este cel întunecat şi umed, aşa că ele vă pot fi de ajutor în eliminarea umezelii din rucsacul de sală. De asemenea, ele pot elimina şi mirosul neplăcut.

Adio geamuri aburite ale maşinii!

Dacă aveţi maşină fără încălzire electrică, atunci ştiţi ce bătaie de cap aveţi iarna. Pliculeţele cu silicon vă vor salva şi din această situaţie. În loc să aşteptaţi ca aerul condiţionat să îşi facă treaba, lucru care la modele auto mai vechi poate dura o veşnicie, puneţi nişte plicuri cu silicon lângă geam imediat. Veţi vedea că a doua zi geamurile nu vor mai fi înceţoşate. Este cea mai rapidă metodă şi veţi câştiga zece minute, timp pe care îl foloseaţi ca să le curăţaţi.

Aşezaţi-le între prosoape

Eliminaţi umezeala şi mirosul neplăcut al prosoapelor punând câteva plicuri de silicon în cabina de duş.

Face aparatul de ras să dureze mai mult

În loc să vă lăsaţi aparatul de ras prin baie, unde tot timpul este umezeală, puneţi-l într-un recipient de plastic cu câteva plicuri cu silicon. Îl va face să dureze mai mult.

Salvaţi telefonul căzut în apă

Dacă telefonul dumneavoastră cade în apă şi se udă, în loc să îl puneţi într-un borcan cu orez, încercaţi acelaşi lucru cu plicurile de silicon. Umpleţi un borcan cu ele şi puneţi-vă telefonul mobil acolo, va fi mult mai eficient.

Păstraţi-vă pozele vechi

De obicei, pozele vechi se deteriorează odată cu trecerea timpului, lucru care este destul de trist, pentru că ele sunt amintiri ale vremurilor trecute, foarte dragi sufletelor noastre. Puneţi câteva plicuri cu gel de silicon în cutia cu poze vechi, ca să le păstraţi fără să se deterioreze.

Împiedică degradarea trusei de machiaj

Fiecare femeie ar trebui să aibă câteva plicuri cu gel de silicon în trusa de machiaj pentru a împiedica degradarea pudrei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×