Primele imagini oficiale cu noul Mercedes G-Class! Poate ajunge şi la 600 de CP

Filon Stan   
în Galerie foto
05/01/2018, 16:07
Primele imagini oficiale cu noul Mercedes G-Class! Poate ajunge şi la 600 de CP GALERIE FOTO

Anul 2018 vine cu noutăţi pe piaţa auto! Mercedes a anunţat că noua generaţie Clasa G va fi prezentată oficial pe data de 15 ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit. După facelift-ul din 2012  şi aproape 40 de ani de activitate, a venit momentul ca Mercedes să dezvăluie o nouă generaţie pentru legendarul Clasa G. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

Aşteptarea a luat sfârşit, deoarece primele fotografii oficiale sunt deja online. O serie de imagini publicate de Carscoops dezvăluie integral aspectul noii generaţii a legendei off-road Mercedes-Benz G-Class. Nu avem parte de surprize, după ce teaserele foto anterioare au indicat deja că Mercedes-Benz păstrează intact designul angular, tipic modelului cu o carieră de aproape patru decenii. 

Noul Mercedes G-Class, primele imagini oficiale! Lansarea oficială va avea loc pe 15 ianuarie

G-Class îşi va păstra mânerele distinctive ale uşii, benzile de protecţie şi roata de rezervă montată pe hayon. Pe cât de conservator este aspectul exterior, pe atât de inovator este interiorul noii generaţii G-Class. Mercedes-Benz adoptă de la limuzinele E-Class şi S-Class layout-ul ultra-modern cu două ecrane de 12,3 inci – nivelurile „inferioare” de echipare primesc ceasuri de bord analogice, plasate în spatele volanului. În acest caz veţi primi doar un ecran de infotainment central de 12,3 inci.

Interiorul păstrează câteva tuşe clasice de design, incluzând mânerul de susţinere pentru pasagerul din dreapta de pe planşa de bord şi cele trei comutatoare cromate pentru comanda diferenţialelor faţă, central şi spate blocabile. Există, de asemenea, două suporturi de pahare detaşabile pe consola centrală şi orificii de aerisire rotunde care imită farurile la fel de rotunde, cu tehnologie full-LED, ale noului G-Class.

În versiunea standard G500, Mercedes Clasa G va fi echipat cu un motor V8 de 4.0 litri capabil să genereze 415 cai putere şi un cuplu de 610 Nm, în timp ce versiunea G63 va utiliza acelaşi motor, îmbunătăţit însă pentru a ajunge la peste 600 de cai putere. Ambele motoare vor folosi o cutie de viteze automată cu 9 trepte.

Noua generaţie va fi cu 2 centimetri mai lată, în timp ce masa va scădea cu circa 150 de kilograme, iar ampatamentul mai lung va permite un spaţiu semnificativ mai mare pentru interior şi portbagaj. Mercedes Clasa G va beneficia şi de un interior mai luxos datorită unor elemente împrumutate de la Clasa S.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×