Cât ne va costa noua taxă auto! Aceasta va fi introdusă în anul 2018!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
15/12/2017, 12:30
Cât ne va costa noua taxă auto! Aceasta va fi introdusă în anul 2018!

S-a aflat ce aduce noua taxă auto! Aceasta va fi introdusă în 2018 şi va avea valori estimative între 50 de euro pe an pentru maşinile noi şi 200 de euro pe an pentru maşinile cu normă de poluare Euro 1 sau non-Euro.

Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Societăţilor de Service Auto, susţine că a intrat în posesia unor informaţii din interiorul Ministerului Mediului cu privire la forma de aplicare a noii taxe auto, iar veştile nu sunt deloc încurajatoare.

Noua taxă auto va fi introdusă în 2018! Ce sume vor plăti toţi posesorii de maşini

Astfel, sursa citată a declarat pentru publicaţia Profit că noua taxă auto va fi plătită în fiecare an de toţi proprietarii de maşini din România, indiferent dacă anterior au achitat una dintre numeroasele forme ale taxei auto care a existat în trecut.

Potrivit datelor obţinute de Cristian Munteanu, taxa auto va fi de 50 de euro pe an (aproximativ 200 de lei pe an) pentru maşinile noi (Euro 6) şi cele cu motoare Euro 5 şi va creşte gradual până la 200 de euro pe an (aproximativ 1.000 de lei pe an) pentru maşinile cu norma de poluare Euro 1 sau non-Euro. „Sumele sunt estimative, sunt doar nişte principii de lucru în acest moment, şi sunt foarte mari pentru un român care abia a avut bani să plătească o maşină second-hand”, a precizat Muntean pentru Profit.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×