Ultima oră! Nor radioactiv deasupra Europei!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
10/11/2017, 14:33
Ultima oră! Nor radioactiv deasupra Europei!

Europenii, în pericol de iradiere! Un nor de poluare radioactivă a fost identificat în ultimele săptămâni deasupra continentului şi ar putea indica faptul că a avut loc un accident la o instalaţie nucleară din Rusia sau Kazahstan în ultima săptămână din luna septembrie, a transmis joi institutul francez de siguranţă nucleară IRSN, potrivit Reuters.

Institutul a exclus varianta unui accident la un reactor nuclear, spunând că cel mai probabil a fost vorba de un accident la o instalaţie de tratare a combustibilului nuclear sau la un centru de medicină radioactivă. Institutul a subliniat că nu a existat niciun impact asupra sănătăţii oamenilor sau asupra mediului în Europa.

Nor radioactiv deasupra Europei! Acesta provine din Rusia sau Kazahstan

IRSN, organism pe probleme tehnice din cadrul autorităţii franceze de reglementare în domeniul nuclear ASN, a transmis într-un comunicat că nu poate preciza cu exactitate locul de unde a fost eliberat materialul radioactiv, dar că, în urma unei analize meteorologice, cea mai plauzibilă zonă ar fi una de la sud de Munţii Urali, între Urali şi fluviul Volga.

Acest lucru indică faptul că ar fi vorba de Rusia sau posibil de Kazahstan, a afirmat un oficial al IRSN. „Autorităţile ruse au spus că nu au cunoştinţă de vreun accident pe teritoriul lor”, a declarat pentru Reuters directorul IRSN, care a adăugat că institutul nu a contactat deocamdată autorităţile din Kazahstan. 

Sursa: agerpres.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×