Proiect UDMR: Două noi tipuri de vouchere pentru bugetari

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
03/01/2020, 21:02
Proiect UDMR: Două noi tipuri de vouchere pentru bugetari
Senatorii UDMR au depus un proiect privind noi vouchere pentru bugetari *foto: adevarul.ro

Un proiect de act normativ prin care suplimentează cele cinci tipuri de bilete de valoare ce pot fi acordate salariaţilor a fost depus de mai mulți parlamentari UDMR, chiar în Ajunul Crăciunului.

Proiectul prevede două noi tipuri de tichete, trusou și tichete junior, care vor fi aprobate în 2020 și vor fi acordate atât tipărit, cât și pe cardul de debit.

Două noi vouchere pentru bugetari, într-un proiect al celor de la UDMR

Proiectul arată că tichetele trusou vor putea fi acordate de angajator salariaţilor care devin părinţi, inclusiv când este vorba de adopţii. Astfel, se va acorda un singur tichet trusou pentru fiecare copil (după naştere sau adopţie), care să fie folosit la plata produselor de îngrijire (de exemplu, păturică, prosop, căciuliţă, şosete, termometru, aspirator nazal, cremă, şampon, scutece, biberon, lapte praf etc.).

Valoarea maximă a sumelor acordate ca tichet trusou nu va depăşi 1.500 de lei pentru un copil. Valoarea nominală a unui astfel de bilet va fi de 50 de lei sau multiplu de 50, dar nu mai mult de 250 de lei.

În ce priveşte tichetele junior, acestea pot fi acordate lunar sau ocazional salariaţilor părinţi pentru plata serviciilor educaţionale, a bunurilor (manuale şi rechizite şcolare) şi a taberelor.

Nivelul maxim al sumelor acordate ca tichete junior va fi de 250 de lei, dacă vorbim de un ajutor lunar, sau de 700 de lei, dacă ajutorul se acordă ocazional. Valoarea nominală a unui astfel de bilet va fi, de asemenea, de 50 de lei sau multiplu de 50, dar nu mai mult de 250 de lei.

În prezent există cinci tipuri de tichete pentru bugetari

În prezent există cinci tipuri de bilete de valoare ce pot fi acordate salariaţilor: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creşă, tichete culturale şi vouchere de vacanţă.   Pentru a intra în vigoare, acest proiect al UDMR ar trebui să treacă de Senat şi Camera Deputaţilor şi să fie promulgat de preşedintele Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×