Noi reguli de funcţionare în Centrul Vechi: Fără muzică şi televizoare pe terase

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
22/04/2015, 15:34
Noi reguli de funcţionare în Centrul Vechi: Fără muzică şi televizoare pe terase

Primarul Sorin Oprescu restrânge drastic condiţiile de funcţionare a barurilor şi teraselor din Centrul Vechi al Capitalei. În acest sens au fost aprobate, pe 7 aprilie, normele de aplicare a unei Hotărâri de Consiliu General.

Potrivit normelor elaborate de Direcţia Generală Dezvoltare Urbană din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, terasele din Centrul Istoric nu vor mai beneficia de televizoare, plasme sau videoproiectoare. Pentru a putea funcţiona, fiecare terasă trebuie să aibă un aviz de la Direcţia Generală Dezvoltare Urbană.

Norme de aplicare

În perimetrul Centrului Istoric Bucureşti agenţii economici pot desfăşura activităţi de alimentaţie publică pe terase sezonire numai pe amplasamente avizate de Direcţia Generală Dezvoltare Urbană.

Amplasamentele se atribuie fără licitaţie publică, în ordinea cronologică a solicitărilor, pentru amenajarea teraselor sezoniere numai în faţa punctelor de lucru, la cererea agentului economic care funcţionează în spaţiul respectiv, pe o desfăşurare de front egală cu lungimea faţadei punctului de lucru al agentului economic şi fără obturarea acceselor în imobil.

La avizare se va urmări pe cât posibil ca terasele sezoniere învecinate să aibă lăţimi egale

În Centrul Istoric vor fi interzise utilizarea jardinierelor din metale plastice şi a plantelor decorative artificiale, construirea platformelor şi utilizarea covoarelor din materiale plastice, utilizarea mobilierului de terasă pliant şi a mobilierului din material plastic.

Norme de aplicare

Pe terasele sezoniere sunt interzise aparatura electronică de tip TV plasmă LDC, LED, video-proiectoare, inclusiv alimentarea cu energie electrică a acestora.

În perimetrul Centrului Istoric Bucureşti este interzisă prepararea în aer liber a oricăror produse
alimentare, cu excepţia standurilor amenajate cu ocazia unor evenimente de scurtă durată culturale

Mai mult de cât atât pe terasele sezoniere este interzisă organizarea de evenimente festive private (nunţi,botezuri etc.), iar muzica şi spectacolele live organizate trebuie să să termine la ora 22. În perimetrul Centrului Istoric se vor putea desfăşura evenimente de interes local sau naţional, organizate direct sau în parteneriat, de Primăria Municipiului Bucureşti, în condiţiile legii.

Primăria Capitalei atrage atenţia că nerespectarea acestor norme „se va sancţiona potrivit actelor normative în vigoare şi va conduce la retragerea avizului de amplasament şi aducerea terenului la starea iniţială prin dispozitea PrimaruluI general şi pe cheltuiala agentului economic”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×