Noi intrări în Rock&Roll Hall of Fame! Vezi cine intră în legendă!

Filon Stan  
înGalerie foto
16/12/2017, 13:00
Noi intrări în Rock&Roll Hall of Fame! Vezi cine intră în legendă!GALERIE FOTO

Noi trupe şi cântăreţi rock vor intra în legendă! Grupul rock Bon Jovi, trupele Dire Straits, Moody Blues şi The Cars, precum şi răposatele Nina Simone şi Rosetta Tharpe vor fi incluse în Rock&Roll Hall of Fame, au anunţat miercuri organizatorii, potrivit Reuters şi AFP. Lista din 2018 conţine mai multe nume din rock şi marchează o revenire la rădăcinile Hall of Fame-ului american, care în ultimii doi ani a fost extins pentru includerea unor artişti rap ca Tupac Shakur şi N.W.A. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

Bon Jovi, condus de Jon Bon Jovi, s-a format în 1983 în New Jersey şi rămâne una dintre cele mai mari nume din industria muzicală americană, lansând câte un album la fiecare câţiva ani. Trupa a efectuat un turneu în 2017 pentru a-şi promova albumul „This House is Not for Sale”.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Noi intrări în Rock&Roll Hall of Fame! Ultimele nume care vor intra în legendă

Dire Straits, condusă de chitaristul Mark Knopfler, a dobândit notorietatea mondială în 1979 cu single-ul „Sultans of Swing” şi s-a bucurat de o succesiune de hituri în anii ’80, printre care „Money for Nothing” şi „Brothers in Arms”. Trupa s-a desfiinţat în 1995, când Knopfler a trecut la o carieră solo.

Rockerii britanic din anii ’60 Moody Blues sunt cunoscuţi în special pentru hituri clasice precum „Nights in White Satin” şi „Go Now”. După mai multe schimbări în componenţă, trupa ar urma să efectueze în ianuarie un turneu în SUA pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la lansarea albumului „Days of Future Passed”.

Trupa The Cars, care s-a format în Boston la sfârşitul anilor 1970, a amestecat stilul rock cu cel pop producând hituri precum „Drive” şi „Just What I Needed”, înainte de a destrăma în 1988. Formaţia s-a reunit în 2010, lansând albumul „Move Like This”, şi a efectuat un turneu în SUA în 2011.

Cantautoarea şi militanta pentru drepturile civile Nina Simone a murit în 2003 la vârsta de 70 de ani, după ce a devenit celebră în anii 1960 cu cântece precum „To Be Young, Gifted and Black” şi „Mississippi Goddam”. Printre cântăreţii moderni care recunosc că Nina Simone le-au influenţat muzica se află Elton John şi Kanye West.

Nu în ultimul rând, în Rock&Roll Hall of Fame va fi inclusă la anul şi Rosetta Tharpe (1915 — 1973), care a influenţat puternic rockul cu amestecul său de gospel şi de blues.

Cele şase nominalizări au fost votate de fani şi de 100 de experţi din industria muzicală, iar ceremonia oficială de includere în Rock&Roll Hall of Fame va avea loc la 14 aprilie, în Cleveland, Ohio. Printre artiştii care au fost nominalizaţi dar nu au fost desemnaţi pentru includere în acest an au fost cântăreaţa britanică Kate Bush, trupa de alt-rock Radiohead şi The J.Geils Band, al cărui lider a murit în aprilie acest an.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×