Ce se întâmplă în dormitorul musulmanilor în noaptea nunţii. Mireasa poate muri în orice clipă!

Filon Stan   
în Hotnews
03/10/2017, 23:03
Ce se întâmplă în dormitorul musulmanilor în noaptea nunţii. Mireasa poate muri în orice clipă!

Ai avut vreodată ocazia să participi la o nuntă de musulmani? Sunt tradiţii de sute de ani care se respectă şi în ziua de azi. Şi în prezent, ca acum sute de ani, femeia poate muri chiar în noapte nunţii. Petrecerea din noaptea nunţii se ţine întotdeauna la casa familiei mirelui, urmat de un ceremonial religios condus de un iman. Cununia religioasă se poate face numai după cununia oficială, fâcându-se de obicei în ziua în care familiile mirilor se adună pentru a face cumpărăturile de nuntă.

Toţi bărbaţii invitaţi la nuntă vor oferi daruri în bani mirelui. În mod tradiţional, petrecerea femeilor are loc într-o altă parte a casei, diferită de cea a bărbaţilor. Noaptea nunţii este încununată de obiceiuri păstrate cu sfinţenie. Când mirii ajung în camera nupţială, se înfige un cuţit în uşă sau se pune un lacăt deschis în faţa acesteia. În acest timp, musafirii nu au voie să stea cu mâinile încrucişate sau să-şi aşeze o mână peste altă. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Noaptea nunţii la musulmani se poate termina tragic

Inspectarea patului nupţial este o parte esenţială, care poate duce oricând la întreruperea petrecerii. O femeie apropiată mirelui va inspecta cearceaful pentru a constata dacă mireasă a fost virgină. Vestea este transmisă familiilor şi, dacă mireasa nu a fost virgină în noaptea nunţii, aceasta este trimisă înapoi părinţilor şi nunta se opreşte.

Acest obicei s-a păstrat din trecut când exista teama că un posibil adulter ar duce la slăbirea relaţiilor de familie şi în cele din urmă la distrugerea unităţii şi coeziunii tribului. Acesta se regăseşte cu precădere în sudul Irakului unde mirele pune un pumnal sub aşternuturi în camera nupţială, semn că mireasa va muri dacă se demonstrează ca nu a fost virgină.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×