Alarmant! Nivelul de dioxid de carbon din atmosferă a ajuns la un nivel istoric

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
11/05/2018, 22:26
Alarmant! Nivelul de dioxid de carbon din atmosferă a ajuns la un nivel istoric

Nivelul de dioxid de carbon din atmosferă a crescut la 410,31 părți pe milion în luna mai 2018. Este cel mai mare nivel din ultimii 800.000 de ani. E prima oară în istorie când emisiile ajung la un asemenea nivel. Studiul a fost realiza la Observatorul Mauna Loa din Hawaii, instituție care face asemenea măsurători în mod constant.

Lăsând la o parte pericolul imediat, care constă în creșterea nivelului oceanelor și toate consecințele acestui lucru, cercetătorii avertizează că aceste emisii vor rămâne în atmosferă timp de mii de ani, antrenând noi schimbări ale climei.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Nivelul de dioxid de carbon din atmosferă la un nivel alarmant

De când au început măsurătorile, în anul 1958, un astfel de nivel al emisiilor nu a fost înregistrat niciodată. Creșterea îngrijorătoare este de 30%.

Nivel dioxid de carbon 2018

Specialista în schimbări climatice Katherine Hayhoe a spus că toate măsurătorile arată că mergem cu pași foarte mari spre o situație fără precedent pentru Pământ.

Închide ×