Nicolae și Elena Ceaușescu o îngrozeau pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii! S-a ascuns de ei când i-a văzut

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 10:06
Nicolae și Elena Ceaușescu o îngrozeau pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii! S-a ascuns de ei când i-a văzut
Regina Elisabeta a II-a s-a ascuns de Nicolae Ceaușescu în timpul unei vizite. Sursa foto: captură video Youtube

Un gest neașteptat al Reginei Elisabeta a II-a a ieșit la iveală după ce documetele arhivelor regale au fost consultate pentru un nou documentar despre Casa Regală Britanică. Suverana s-a scuns în propria grădină pentru a nu da ochii cu un lider român. 

Regina Elisabeta a II-a, de-a fața-ascunselea cu Nicolae Ceaușescu

Documentarul intitulat „The royal guests from hell” dezvăluie un moment stânjenitor despre familia regală din Marea Britanie. Jurnalistul Robert Hardman a descoperit în arhivele regale o serie de amănunte despre momentele mai puțin plăcute din viața Suveranei.

Regina Elisabeta a II-a era îngrozită de ideea de a se întâlni cu Elena și Nicolae Ceaușescu. În anul 1978 Suverana s-a ascuns în grădinile de la Buckingam Palace când l-a văzut pe fostul președinte din perioada comunistă. Se pare că Regina a preferat să-și plimbe câinii, în loc să dea ochii cu liderul român.

Jurnalistul Hardman despre ”fuga” Reginei Elisabeta a II-a

Jurnalistul britanic a povestit că vizita lui Nicolae Ceaușescu a fost acceptată de secretarul personal al Reginei, David Owen, pentru a încheia un acord comercial. Robert Hardman a stat de vorbă cu David care nu înțelegea de ce Regina a ales să se ascundă în grădină.

„Cine a acceptat vizita aceasta? Eu? Dacă eu am fost, îmi pare rău”, ar fi spus Regina Elisabeta a II-a. Secretarul personal al Reginei nu a știut ce se întâmplă și s-a întrebat tot timpul dacă este vina lui vizita lui Nicolae Ceaușescu.

„Mi s-a spus că Regina l-a găsit pe Ceaușescu atât de neplăcut încât atunci când își plimba câinii și l-a văzut pe acesta alături de soție în grădinile palatului s-a ascuns. E singura dată când Regina s-a ascuns în propria grădină!”, a comentat gazetarul, potrivit Mediafax. 

Documetarul despre familia regală se va difuza la ITV

Momentul stânjenitor prin care a trecut Regina Elisabeta în timpul vizitei lui Nicolae Ceaușescu va putea fi vizionat în noul documentar institulat „Inside The Crown: Secrets Of The Royals”. Acesta se va difuza în a doua parte a lunii ianuarie.

Detaliile amuzante despre trecutul Suveranei vor fi difuzate la ITV și vor arăta relația pe care prințesa Margaret a avut-o cu căpitanul Peter Townsend, dar și alte momente. Spre exemplu, perioada în care guvernul britanic făcea economie.

Se pare că în arhivele regale există un moment despre perioada în care Anglia era ”zgârcită”. Așa se face că guvernul a propus cumpărarea unui covor roșu la mâna a doua pentru a fi folosit în Catedrala Westminster.

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×