Netflix, nevoit să-și limiteze serviciul pentru a evita colapsul internetului. Anunțul Uniunii Europene

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 17:17
Netflix, nevoit să-și limiteze serviciul pentru a evita colapsul internetului. Anunțul Uniunii Europene
Netflix, rugată să ia măsuri radicale

Uniunea Europeană a transmis un apel fără precedent către Netflix și alte platforme de streaming on-line să-și limiteze consumul de internet pentru a evita colapsul infrastructurii.

Netflix, nevoit să-și limiteze serviciile

Conform CNN, consumul uriaș de internet ar putea duce la sfârșitul comunicațiilor, în condițiile în care sute de milioane de oameni sunt închiși în casă. Mulți fie lucrează de acasă și au nevoie, implicit, de internet, fie urmăresc platforme de streaming on-line precum Netflix.

În aceste condiții, oficialii UE sunt extrem de îngrijorați și au făcut o adresă fără precedent către Netflix. Comisarul european Thierry Breton, responsabil pentru piața europeană, a dezvăluit că a purtat discuții cu CEO-ul Netflix Reed Hastings.

Oamenii sunt rugați să folosească versiunea „standard, în locul celei înalte (HD) atunci când nu este necesar”, pentru a asigura accesul la internet tuturor.

Purtătorul de cuvânt al Netflix a transmis următoarele: „Comisarul Breton are dreptate să sublinieze importanţa asigurării ca internetul să continue să funcţioneze fără probleme în aceste vremuri critice. Ne concentrăm pe eficienţa reţelei de mai mulţi ani, inclusiv să furnizăm serviciul nostru de conexiune gratis companiilor de telecomunicaţii”.

Facebook se confruntă cu aceleași probleme

Mark Zuckerberg, CEO Facebook, a recunoscut că serviciile Facebook are de suferit din cauza coronavirus.

Zuckerberg consideră că cererea este „cu mult peste” cea similară perioadei de Anul Nou, atunci când toată lumea e liberă și folosește internetul. De asemenea, apelurile pe WhatsApp și Facebook Messenger s-au dublat.

Conform specialiștilor, urmăriarea unui serial pe Netflix timp de o oră în format standard folosesște aproximativ 1GB de date. O oră de vizionat în format HD solicită aproximativ 3GB. Majoritatea site-urilor de profil se raportează la aceste cifre, inclusiv cele din industria filmelor interzise minorilor.

România se afla în anii trecuți în top 5 la nivel mondial atunci când vine vorba de calitatea internetului. În prezent, țara noastră a căzut 27 de poziții și a fost devansată de majoritatea țărilor din Europa.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×