Nepotul Regelui Mihai vorbeşte despre incidentul violent de la uşa Regelui! „Am vrut să-mi văd bunicul. N-am putut”

Filon Stan   
în Cele mai citite
08/11/2017, 19:36
Nepotul Regelui Mihai vorbeşte despre incidentul violent de la uşa Regelui! „Am vrut să-mi văd bunicul. N-am putut”

Scandal monstru la uşa Regelui Mihai! Nepotul său, Nicolae, a vrut să-l vadă pe Majestatea Sa, însă nu a fost lăsat. Familia Regală a emis un comunicat în care susţine că nepotul Nicolae ar fi încercat să intre cu forţa în casă şi ar fi agresat mai multe persoane. La rândul său, Nicolae susţine că tot ce a făcut a fost să sune la uşă şi să roage frumos personalul să-l lase să-şi viziteze bunicul, de ziua onomastică, Sfinţii Mihail şi Gavriil.

”Mă întristează profund şi nu înţeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a ma împiedica să îmi văd bunicul şi de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar. Voi alege să-mi respect bunicul în aceste momente dificile pentru că aşa se cuvine şi asa este creştineşte”, a scris Nicolae pe contul său de Facebook.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Nepotul Regelui Mihai rupe tacerea. „Vreau să-i zic rămas bun, pentru ultima dată”

Cătălin Radu Tănase, corespondentul Ştirilor ProTV în Elveţia, a stat de vorbă cu Nicolae, după incidentul de la reşedinţa:

Nicolae: Ieri am venit, am venit direct din avion şi am încercat să-l văd pe bunicul meu. Din păcate n-am putut.

Reporter Cine v-a oprit?

Nicolae: Nu ştiu. Este cineva în casă. Am văzut secretarul Regelui şi a zis că nu are voie să lase pe cineva şi un alt om a zis acelaşi lucru.

Reporter: Dar sunteţi nepotul Majestăţii sale, toată lumea va cunoaşte.

Nicolae: Vin ca nepotul Regelui, nepotul bunicului meu şi doar vreau să-l văd până la urmă. Atât. Dacă va fi ultima dată când ajung aici, când este într-o stare mai bună, atunci aş dori să-l văd. Dacă nu va fi, atunci vreau să-i zic rămas bun, pentru ultima dată.

Reporter: E ziua Majestăţii sale, onomastică. E Mihai, dumneavoastră sunteţi Mihai. Vreţi să ajungeţi să-i spuneţi la mulţi ani bunicului

Nicolae: Bineînţeles că vreau să-i zic La mulţi ani şi la toată lumea care poartă numele Mihai, la mulţi ani vă doresc, multă sănătate şi numai bine. Şi aş dori să zic la fel bunicului meu, fata în faţă.

Reporter: Însă cei din jurul domniei sale nu v-au permis accesul…

Nicolae: N-am avut de doi ani de zile, cred că azi este a 6 -a, a 7-a încercare.

Reporter: Principesa Margareta, mătuşa dumneavoastră, v-a dat vreo explicaţie de-a lungul celor 2 ani pentru care nu va lăsa să vă apropiaţi de Majestatea Sa?

Nicolae: Niciodată nu am primit o explicaţie. A fost chiar aşa: “Nu se poate.” Niciodată nu am avut o explicaţie pentru ce s-a întâmplat în august 2015, decizia care a fost luată.

Reporter: Nici atunci nu v-au spus?

Nicolae: Nu, niciodată nu am zis din partea mea ce s-a întâmplat, am auzit mai multe zvonuri şi n-am putut să zic partea mea, până la urmă.

Reporter: Şi nu v-aţi întâlnit cu Majestatea Sa de-acum doi ani , să-l întrebaţi ce s-a întâmplat.

Nicolae: Da, odată a fost când bunica mea îşi sărbătorea ziua ei şi am venit, am avut o conversaţie foarte plăcută cu el despre avioane.

Reporter: Nu v-a reproşat nimic, nu v-a spus ce s-a întâmplat cu retragerea titlului de Alteţa Regală?

Nicolae: A fost o conversaţie foarte vagă despre asta. M-a întrebat ce fac în România, cum este în România şi atât.

″În seara de marţi, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestăţii Sale Regelui, la reşedinţa din Elveţia. Dl Medforth-Mills a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestăţii Sale.

Dl Medforth-Mills a agresat fizic şi verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forţeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-şi vadă nepotul, lucru adus la cunoştinţă dlui Medforth-Mills în repetate rânduri.

La incident au fost prezente trei infirmiere, venite să trateze pe Majestatea Sa, care nu au putut să-şi facă la timp datoria. De asemenea, infirmierele au făcut cunoscut că se tem pentru integritatea lor corporală şi că vor lua în discuţie la instituţia lor dacă vor mai veni sau nu să-l trateze pe Rege.

Incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtăşanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif.

Casa Majestăţii Sale a înaintat o plângere la poliţia elveţiană”, este comunicatul emis de Casa Regala a Romaniei.

Închide ×