Nelu Tătaru calmează populaţia după decretarea stării de urgenţă: „Este o uşurare a muncii noastre”

Catalin Nae   
în Stiri de ultima ora
14/03/2020, 19:49
Nelu Tătaru calmează populaţia după decretarea stării de urgenţă: „Este o uşurare a muncii noastre”
Nelu Tătaru calmează populaţia după decretarea stării de urgenţă: "Este o uşurare a muncii noastre" foto: hepta.ro

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Neliu Tătaru, a făcut declaraţii legate de starea de urgenţă. Oficialul spune că aceasta nu este un motiv de panică, ci o modalitate prin care autorităţile pot controla mai uşor epidemia de coronavirus.

Nelu Tătaru explică ce se întâmplă în starea de urgenţă

„Starea de urgență este o stare în care ministrul de Interne devine al doilea om în stat și se pot decreta mai multe măsuri care să ne ajute în tot felul de planul și proceduri pe care le vom implementa.

În contextul decretarii stării de urgență se pot limita deplasările, pot fi izolate focare. Starea de urgență merge până la limita drepturilor fundamentale.

Este o stare intermediară între cea de alertă și cea de asediu. Vor urma în perioada următoare măsuri în care se vor închide instituții, se vor restricționa sau interzice întâlniri cu un anumit număr de oameni, se simplifică procedurile de achiziție de echipamente medicale.

Avem nevoie de tot ce înseamnă materiale sanitare. Au venit primele 8000, mai vin 30.000 săptămâna viitoare. Am suplimentat numărul de epidemiologi care s-au deplasat în punctele vamale, vom suplimenta numărul de infectionişti, atât din rândul medicilor pensionari cât și rezidenți.

Nu este o creare de panică, este o ușurare a muncii noastre, totul în contextul în care se încearcă limitarea cazurilor. În acest moment sunt peste 1700 de teste de coronavirus în lucru”, a spus Nelu Tătaru, la Digi 24.

Stare de urgenţă în România

Reamintim că sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis a decis să decreze starea de urgenţă în contextul în care sunt peste 100 de cazuri de coronavirus în România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×