National Geographic – Top 10 cele mai frumoase petreceri de Anul Nou din lume

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
31/12/2016, 18:13
National Geographic – Top 10 cele mai frumoase petreceri de Anul Nou din lume

Time Square din New York, plaja din Rio de Janeiro şi piaţa Puerta del Sol din capitala Spaniei sunt câteva dintre locurile unde, în viziunea revistei National Geographic, au loc cele mai frumoase petreceri de întâmpinare a Anului Nou.

Topul a fost alcătuit pe baza volumului ”Four Seasons of Travel” al National Geographic.

New York, Statele Unite

Anul Nou în Time Sqare din New York marchează seara pentru sute de milioane de oameni de pe glob care privesc la televizor imagini din centrul oraşului american, dorindu-şi să se afle acolo. Potrivit tradiţiei, miile de oameni care se adună în piaţă aşteaptă ca sfera realizată din cristale Waterford să fie coborâtă de pe fosta clădire New York Times, după care a fost denumită piaţa.

New York
New York

Las Vegas, Statele Unite

Focurile de artificii din Las Vegas, pornite de pe MGM Grand şi Bellagio şi alte hoteluri din oraş sunt printre cele mai spectaculoase. Sute de mii de oameni vin în Las Vegas pentru a sărbători trecerea în noul an la petreceri şi concerte.

Rio de Janeiro, Brazilia

Pe plaja din Rio de Janeiro se sărbătoreşte Réveillon, una dintre cele mai mari petreceri din lume. Îmbrăcaţi în alb, milioane de localnici şi turişti se adună pe malul oceanului, aruncă flori în apă, la miezul nopţii, pentru zeiţa africană Yemanjá, după care împânzesc străzile, barurile şi restaurantele, unde petrecerile au loc până dimineaţa.

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro

Londra, Marea Britanie

În capitala Marii Britanii, oamenii stau pe malurile râului Tamisa şi se adună în Trafalgar Square, aşteptând ca oraşul să fie acoperit de culoare. La miezul nopţii, Big Ben anunţă, cu 12 bătăi, noul an. Toţii ochii se îndreaptă spre London Eye – roată care este protagonista unuia dintre cele mai spectaculoase focuri de artificii din lume, ce este însoţit de muzică.

Paris, Franţa

În Oraşul luminii, pe Champs-Élysées, mii de oameni ies pentru a închina un pahar de şampanie, vegheaţi de Turul Eiffel, de unde – la miezul nopţii – porneşte un impresionant foc de artificii. Alte locuri de întâlnire pentru petrecăreţi sunt treptele Sacré-Couer şi Trocadéro.

Paris
Paris

Madrid, Spania

Madrilenii sărbătoresc Anul Nou mâncând vestitele 12 boabe de strugure, pentru fiecare bătaie a ceasului. Cine le termină în timp va avea noroc în anul care începe. Sute de mii de oameni se strâng în piaţa Purta del Sol şi pe Gran Via, pentru a urmări focurile de artificii.

Beirut, Liban

Fiecare nou an este o promisiune că totul va fi mai bine în capitala Libanului. Oamenii se adună pentru a privi spectacolul de lumini pregătit pentru turnul cu ceas art deco din 1933 amplasat în piaţa Nejmeh din centru. La miezul nopţii, cuplurile se sărută şi focurile de artificii pornesc.

Tokyo, Japonia

În Tokyo, străzile şi restaurantele gem de lume, iar cei mai mulţi oameni mănâncă noodles pentru a-şi asigura sănătatea şi fericirea în noul an. Clopotele templelor sună pentru a vesti miezul nopţii. Până pe 2 ianuarie, palatul împăratului este deschis vizitatorilor.

Tokyo
Tokyo

Insula Crăciunului, Pacificul de Sud

Insula Crăciunului sau Kiritimati, cu 5.000 de locuitori, este recomandat de National Geographic ca fiind unul dintre primele cele mai puţin populate locuri din lume în care să fie petrecut Anul Nou.

Sydney, Australia

În oraşul australian, toată lumea iese pe malul apei pentru a sărbători Anul Nou. Podul devenit simbol şi clădirile din apropiere se aprind datorită poate celui mai spectaculos foc de artificii din lume.

viewscnt

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×