Savanţii NASA reinventează roata! Aceasta va avea…memorie!

Filon Stan   
în Galerie foto
07/12/2017, 13:00
Savanţii NASA reinventează roata! Aceasta va avea…memorie! GALERIE FOTO

Invenţie marca NASA! Inginerii prestigioasei instituţii americane au fost nevoiţi să reinventeze roata! Roverul Curiosity şi-a avariat roţile pe Marte, aşa că agenţia spaţială americană a trebuit să găsească o soluţie. Aşa a apărut roata cu memorie, relatează Business Insider. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

Roţile care vor fi utilizate pe viitor sunt făcute dintr-un aliaj de nichel-titan, un material care poate fi deformat dar care revine apoi la forma iniţială.Materialul superelastic îi permite practic roţii să-şi „amintească” forma pe care o are.

NASA reinventează roata! Noile roţi vor avea memorie!

Tehnologia roţilor folosite de rovere a parcurs un drum lung, scrie Business Insider. În anii 1960 roţile erau făcute din corzi de pian întreţesute. Tehnologia a funcţionat bine, dar nu putea suporta prea multă greutate.

În 2013, la roţile roverului Curiosity Mars, care are roţi din aluminiu, s-au descoperit avarii semnificative. Noile roţi din aliajul de nichel-titan le-ar putea permite roverelor să exploreze noi suprafeţe şi să transporte greutăţi semnificative..

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×