DRAMĂ! Doliu în lumea filmului! A MURIT O MARE ACTRIŢĂ!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
26/11/2015, 11:55
DRAMĂ! Doliu în lumea filmului! A MURIT O MARE ACTRIŢĂ! GALERIE FOTO

Setsuko Hara, legendă a cinematografiei japoneze, a murit la vârsta de 95 de ani, a anunţat joi presa niponă, citând familia artistei.

Pe numele său real Masae Aida, actriţa fusese spitalizată în luna august, iar decesul survenit în 5 septembrie a fost anunţat doar în cursul acestei săptămâni, transmite AFP.

CLICK PE GALERIE FOTO PENTRU A VIZUALIZA IMAGINILE CU FRUMOASA ACTRIŢĂ ÎN TINEREŢE

Setsuko Hara, care a rămas departe de presă după ce şi-a încheiat brusc bogata sa carieră cinematografică, începută în anii ’30, „nu dorea să se vorbească” despre ea şi boala de care suferea, a declarat agenţiei de presă japoneze Kyodo nepotul ei, în vârstă de 75 de ani.

Actriţa a ajuns celebră după al Doilea Război Mondial datorită marilor roluri jucate în multe filme ale regizorului Yasujiro Ozu, printre care „Călătorie la Tokyo” (1953), considerat o capodoperă a cinematografiei mondiale. Hara interpreta o văduvă de război, mai ataşată de socrii ei decât propriii lor copii, prea ocupaţi într-o societate japoneză în care relaţiile de familie începeau să slăbească, anunţă Agerpres.

Setsuko Hara, care nu s-a căsătorit niciodată — şi care, din acest motiv, era numită „Fecioara eternă” — a jucat şi în filme regizate de Akiro Kurosawa, precum „Nu îmi regret tinereţea” şi „Idiotul”, sau de Tadashi Imai şi Mikio Naruse.

Modestă şi elegantă, ea s-a retras după ultimul film, turnat în 1962, fără să îşi dezvăluie motivele, încheie AFP.

Citeşte mai mult pe Agerpres

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×