A murit inventatorului formatului TV talk-show

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
31/01/2015, 09:27
A murit inventatorului formatului TV talk-show GALERIE FOTO

Vedeta americană de televiziune Joe Franklin, considerat inventatorul formatului TV de tip talk-show, a cărui emisiune a fost difuzată timp de 43 de ani, a murit, sâmbătă, la vârsta de 88 de ani.

Joe Franklin a declarat că ar fi intervievat 300.000 de invitaţi în 21.445 de ediţii ale emisiunii sale, în perioada 1950-1993 şi este considerat inventatorul formatului de emisiune talk-show. Printre vedetele care au fost invitate în emisiunea sa s-au numărat Bing Crosby, Marilyn Monroe şi Madonna, potrivit bbc.com. Joe Franklin şi-a intertretat propriul rol în filme precum „Manhattan” şi „Vânătorii de fantome/ Ghostbusters”, dar a declarat că a devenit vedetă abia după ce Billy Crystal l-a parodiat în cadrul emisiunii Saturday Night Live

61626595

 

Emisiunea lui Joe Franklin a fost difuzată începând din 1950 la postul TV WJZ din New York, care a devenit ulterior WABC, iar apoi show-ul a fost difuzat de WOR-TV, care s-a numit mai târziu WWOR-TV. Prezentatorul TV a fost inclus în Cartea Recordurilor Guiness pentru talk-show-ul cu cea mai mare perioadă de difiuzare, iar Franklin a declarat că nu a lipsit de la nicio ediţie a emisiunii în 43 de ani.

Sursă: cancan.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×