Descoperire istorică! Cercetătorii au găsit rămăşiţele umane ale lui Moş Crăciun!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Stiri de ultima ora
07/12/2017, 12:15
Descoperire istorică! Cercetătorii au găsit rămăşiţele umane ale lui Moş Crăciun!

Cu câteva săptămâni înainte de sărbătorile de sfârşit de an, cercetătorii de la universitatea din Oxford afirmă că un fragment de os analizat recent ar putea fi al Sfântului Nicolae, cel care a inspirat povestea lui Moş Crăciun, relatează AFP.

Cercetătorii au studiat un micro-eşantion de fragment osos şi o datare cu carbon a permis stabilirea faptului că relicva datează din secolul al IV-lea după Hristos, respectiv epoca în care a murit Sfântul Nicolae (în jurul anului 343 după Hristos), potrivit istoricilor.

Moş Crăciun, descoperit de cercetători! Aceştia au analizat un fragment de os

„Rezultatele sugerează că fragmentul de os ar putea fi autentic şi i-ar putea aparţine sfântului”, scrie universitatea Oxford într-un comunicat. Spre deosebire de numeroase alte relicve studiate care nu corespundeau ca perioadă de timp, „acest fragment de os, în schimb, sugerează că am putea avea de a face cu rămăşiţele Sfântului Nicolae”, a comentat profesorul Tom Higham.

Potrivit legendei, Sfântul Nicolae era recunoscut pentru generozitatea sa şi a inspirat personajul lui Moş Crăciun care intră în gospodării în seara de Crăciun cu sacul plin de cadouri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×