Ritual macabru! Îşi dezgroapă morţii o dată la trei ani, îi spală, îi îmbracă şi fac poze cu ei! GALERIE FOTO

Filon Stan   
în Galerie foto
18/10/2017, 00:00
Ritual macabru! Îşi dezgroapă morţii o dată la trei ani, îi spală, îi îmbracă şi fac poze cu ei! GALERIE FOTO GALERIE FOTO

Unul dintre cele mai macabre ritualuri din lume are loc pe o insulă din Indonezia. Fiecare locuitor îşi dezgroapă morţii, îi spală, îi piaptănă, apoi îi îmbracă cu haine noi. Ritualul se pare ca este realizat pentru a îngreuna procesul de descompunere al cadavrelor. O dată la trei ani, membrii tribului Toraja din insula indoneziană Sulawesi îşi dezgroapă morţii, îi spală, îi îmbracă cu haine noi şi fac fotografii împreună, totul în cadrul unui festival denumit de localnici ,,Ma’nane” (,,Ceremonia Curăţării Cadavrelor”). Vezi mai multe imagini sus, în Galeria Foto!

Se pare că unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa locuitorilor micuţei insule este moartea şi ritualul funerar. Oamenii economisesc toată viaţa pentru a avea o ceremonie de înmormântare respectabilă pentru ei şi membrii familiilor lor. În unele cazuri, înmormântările au loc chiar şi după câteva luni sau ani de la data decesului, pentru ca familia celui răposat să poată strânge bani pentru organizarea unei ceremonii funerare fastuoase.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Ritualul macabru din Sulawesi, menit să încetinească descompunerea cadavrelor

Membrii tribului Toraja trăiesc în munţii din insula indoneziană Sulawesi, într-o zonă atât de izolată încât a rămas complet autonomă până în anii ’70, la venirea misionarilor olandezi. Din acest motiv, localnicii sunt încurajaţi să se căsătorească între ei, cu condiţia să nu fie rude apropiate.

În credinţa Toraja, moartea nu reprezintă pasul final, ci doar o etapă în viaţa spirituală a fiecăruia. Băştinaşii cred că spiritul unei persoane trebuie întotdeauna să se întoarcă în satul de origine, motiv pentru care familiile celor decedaţi parcurg distanţe lungi pentru a aduce trupurile şi a le îngropa în satul lor natal.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×