Monica Anisie a anunțat că ar putea renunța clasa pregătitoare: „Având în vedere că venim cu alte planuri”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
02/12/2019, 17:46
Monica Anisie a anunțat că ar putea renunța clasa pregătitoare: „Având în vedere că venim cu alte planuri”
Monica Anisie anunță că ar putea să renunțe la clasa pregătitoare *foto: digi24.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că începând cu 2020 clasa pregătitoare ar putea să dispară Astfel, Anisie anunță că din 2020 clasa zero ar putea fi scoasă iar copii care vor împlini anul viitor șase ani vor fi trimiși direct în clasa I.

Monica Anisie vrea să scoată clasa zero din program

Monica Anisie a anunțat că „Mai departe, având în vedere că venim cu alte planuri cadru şi alte programe, firesc ar fi ca generaţia care intră acum în clasa pregătitoare cu noile planuri cadru şi programe să meargă…”, a spus ministrul Educației, potrivit antena3.ro.

Problemele lui Anisie ar putea să fie legate și de faptul că la rectificarea bugetară, ministerul Educației a rămas fără 2 milioane de euro. Asta desi ministrul a cerut în urmă cu două săptămâni bani pentru cercetare și educație: „Am mai multe capitole şi pentru salarii şi pentru investiţii. Suntem pe final de an, finalizăm anumite obiective de investiţii şi trebuie să primim aceşti bani”, a spus ministrul Anisie.

Anisie a menţionat atunci că i s-a spus că aceşti bani au fost alocaţi „mai mult pe hârtie”, adică încă nu au fost transferaţi către obiectivele respective.

Cum stăm cu toalete din curte, la începutul mandatului ministrului liberal

Monica Anisie a mai afirmat că s-au pornit nişte investiţii, de tipul toaletelor care ar trebui să nu mai fie în curtea şcolii. „Din 1.080 de unităţi de învăţământ care au în curte toaletele 857 au fost introduse în programul acesta care să fie finanţat de la buget pentru a fi finalizate lucrările, dar în realitate nu au fost realizate decât 154″, a afirmat șefa învățământului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×