Monica Anisie, ministrul Educaţiei, susţine că nu există motive pentru închiderea şcolilor din cauza coronavirusului „Fac un apel la calm pentru părinți, elevi și cadrele diactice”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
09/03/2020, 13:31
Monica Anisie, ministrul Educaţiei, susţine că nu există motive pentru închiderea şcolilor din cauza coronavirusului „Fac un apel la calm pentru părinți, elevi și cadrele diactice”
Ministrul Educaţiei anunţă că şcoala nu începe până după Paşte

Ministrul educaţiei Monica Anisie a declarat că nu există motiv pentru închiderea şcolilor din cauza virusului COVID-19. Ministrul a făcut un apel la calm, atât pentru părinţi, precum şi pentru elevi şi profesori.

Monica Anisie susţine că nu există motive pentru închiderea şcolilor din cauza coronavirusului

Monica Anisie, ministrul Educaţiei a spus că deocamdată nu există motive pentru închiderea şcolilor din cauza coronavirusului. “La momentul acesta fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la Antena 3.

Ministrul a spus că cei 4 elevi infectaţi cu virusul mortal nu sunt un motiv suficient pentru închiderea şcolilor. De altfel, doi dintre elevi au fos vindecaţi.

4 elevi au fost infectaţi cu coronavirus într-o şcoală. Doi s-au vindecat

Nu există decât 4 cazuri confirmate, 4 cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu Coronavirus. 2 dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă”, a precizat Monica Anisie.

Ministrul a declarat că a fost închisă doar şcoala în care s-a depistat elevii bolnavi de corovanirus. „Am luat măsura închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile, deci la momentul acesta fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor„, a mai spus Monica Anisie.

Monica Anisie a spus că chiar dacă ar închide şcolile copii tot ar circula, nu pot fi închisşi în casă. De asemenea, aceasta a mai spus că se va lua măsurile necesare ca în fiecare şcoală să existe materiale împotriva răspândirii coronavirusului.

Am participat aseară la Comitetul național pentru situații speciale de urgență, unde s-a luat decizia ca astăzi să mai avem o întâlnire.

În această dimineață am o videoconferință cu inspectorii școlari generali, tocmai pentru a discuta problemele din teirtoriu și a mă asigura că în fiecare unitate există săpun, dezinfectant, pentru chiar dacă închidm astăzi școlile, copiii tot vor circula. Nu pot sta închiși în casă”, a declarat ministrul învăţământului.

Pe de altă parte, Gabriela Firea, primarul Capitalei, a cerut, luni dimineaţă, Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență închiderea tuturor grădiniţelor şi şcolilor din Bucureşti. Măsura ar fi fost necesară pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×