Monica Anisie ia măsuri după ce Klaus Iohannis a decretat stare de urgență! Ministrul Educației va solicita prelungirea termenului de suspendare a cursurilor din școli și universități

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
14/03/2020, 20:57
Monica Anisie ia măsuri după ce Klaus Iohannis a decretat stare de urgență! Ministrul Educației va solicita prelungirea termenului de suspendare a cursurilor din școli și universități
Reacţia ministrului Educaţiei cu privire la îngheţarea anului şcolar: “Nu există sub nicio formă acest scenariu”. Sursa foto: gov.ro

În cursul zilei de sâmbătă, 14 martie, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență, având în vedere bilanțul îngrijorător al persoanelor infectate cu coronavirus, 113 până la această oră. Totodată, autoritățile au început deja demersurile pentru declanșarea celui de-al treilea dintre scenariile gândite cu scopul de a stopa răspândirea agentului patogen.

Monica Anisie anunță că școlile ar putea rămâne închise și după data de 23 martie

În aceste condiții, restricțiile anunțate la începutul săptămânii, printre care și suspendarea cursurilor tuturor unităților de învățământ din țara noastră, vor fi cel mai probabil prelungite. De altfel, într-un interviu acordat recent, ministrul Educației, Monica Anisie a anunțat că va solicita ca școlile și universitățile să rămână închise și după data de 23 martie.

În ceea ce privește perioada pentru care vor fi aplicate noile măsuri, aceasta depinde de situația de la momentul hotărârii respective. Oficialul a oferit, însă, asigurări că va susține un astfel de demers, întrucât inițiativa de a adăuga în hotărârea inițială posibilitatea de prelungire a suspendării cursurilor îi aparține.

Monica Anisie a ținut să sublinieze, totuși, că starea de urgență nu implică în mod direct educația sau instituțiile școlare ori universitare de pe teritoriul României. „Am evitat pe cât posibil ca toate spațiile pe care le-au luat pentru carantină să fie spațiile școlare”, susține ministrul.

Monica Anisie va solicita prelungirea termenului de suspendare a cursurilor din școli și universități

Cu siguranță voi solicita să se prelungească suspendarea cursurilor, de fapt eu am susținut în comitetul de urgență în mod special să se precizeze în hotărâre posibilitatea de prelungire pentru că nu știam evoluția și era mai bine să fim acoperiți. La momentul de față susțin prelungirea pentru că astfel îi protejăm pe copii.

  Acum depinde și cât evoluează lucrurile de la o zi la alta. Decizia va fi luată la momentul discuției în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Starea de urgență nu implică cu nimic, eu am evitat pe cât posibil ca toate spațiile pe care le-au luat pentru carantină să fie spațiile școlare, deci asta în Comitetul Național pentru situații speciale de urgență am solicitat prefecților să evităm pe cât posibil”, a declarat Monica Anisie pentru edupedu.ro.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×