Monedă nouă de la BNR. Ce valoare are şi cum arată

Ionuţ Cataramă  
înHotnews
08/06/2015, 10:40
Monedă nouă de la BNR. Ce valoare are şi cum aratăGALERIE FOTO

Banca Naţională a României lansează luni, în circuitul numismatic, o monedă din argint dedicată împlinirii a 115 ani de la naşterea Irinei Constantziu – Vlassopol, se arată într-un comunicat al băncii transmis AGERPRES.

Moneda are o valoare de 10 lei, este din argint cu titlul 999?, are forma rotundă, diametrul de 37 de milimetri, greutatea de 31,103 grame şi cantul zimţat.

Aversul monedei prezintă cargoul ‘Inginer N. Vlassopol’ pe care a navigat Irina Constantziu-Vlassopol şi o reprezentare parţială a planiglobului, inscripţia ‘ROMANIA’, stema României, anul de emisiune ‘2015’ şi valoarea nominală ’10 LEI’.

Reversul monedei redă portretul Irinei Constantziu-Vlassopol şi inscripţia circulară ‘IRINA CONSTANTZIU-VLASSOPOL — 115 ANI DE LA NASTERE’.

Potrivit BNR, monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central.

„Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 320 lei/buc”, se arată în comunicat.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României, mai reiese din comunicatul citat.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×