Moneda EURO a explodat în raport cu leul! Un nou MAXIM al ultimilor 5 ani

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
16/06/2017, 00:12
Moneda EURO a explodat în raport cu leul! Un nou MAXIM al ultimilor 5 ani

Decizia Comitetului Executiv al PSD, sub bagheta lui Liviu Dragnea, de a retrage sprijinul politic al Guvernului Grindeanu, în condiţii de creştere economică record, a dus la o explozie a cursului valutar. Moneda EUR se apropia de pragul de 4,58 lei,maxim al ultimilor 5 ani, la doar o oră după conferinţa Dragnea-Tăriceanu şi continua să crească. Joi dimineaţa, la ora 11, euro a ajuns la valoarea de 4,5880 lei pe interbancar. Dacă BNR va afişa la ora 13 o astfel de cotaţie, va fi un nou maxim al ultimilor 4 ani şi jumătate.

Moneda euro a urcat şi mai puternic după anunţul Cotroceniului privind neimplicarea în criza politică declanşată de PSD. Joi dimineaţa, la ora 11, euro a ajuns la valoarea de 4,5880 lei pe interbancar. Dacă BNR va afişa la ora 13 o astfel de cotaţie, va fi un nou maxim al ultimilor 4 ani şi jumătate.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Au fost momente joi dimineaţa când euro a trecut de pragul de 4,59 lei. Maximul istoric al monedei europene este de 4,63 lei/euro, atins în 2012.

Moneda euro s-a apropiat de pragul de 4,58 lei pe piaţa interbancară, miercuri seara. maxim al ultimilor 5 ani, la doar o oră după conferinţa Dragnea-Tăriceanu şi continua să crească.

La ora 23,10 minute, EURO era cotat pe interbancar la valoarea de 4,5780 lei, nivel maxim din ultimii 5 ani. Leul continua să se slăbească în primele ore de după decizia surprinzătoare a PSD şi ALDE.

Degringolada leului este cu atât mai neaşteptată cu cât economia României a evoluat în primul trimestru din 2017 peste toate estimările analiştilor financiari interni şi internaţionali.

România a înregistrat cel mai semnificativ avans dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, cu o creştere a PIB-ului de 5,6% în primul trimestru din 2017 comparativ cu perioada similară din 2016, arată datele Eurostat.

Guvernul Grindeanu a rămas fără susţinerea PSD-ALDE după şedinţă prelungită a Comitetului Executiv Naţional al PSD. A fost prezentat raportul de evaluare a Cabinetului Grindeanu, căruia i se reproşează că nu a îndeplinit 60% din programul de guvernare. După mai bine de cinci ore, premierul Grindeanu a ieşit de la şedinţă şi a plecat la Guvern, fără să facă declaraţii.

BNR a anunţat miercuri, 14 iunie, un curs oficial de 4,5667 lei/euro, aproape staţionar faţă de cotaţia de marţi

Citeşte mai mult pe realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×