Moldova a înregistrat primul deces provocat de coronavirus. Numărul de cazuri a ajuns la 76

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 13:26
Moldova a înregistrat primul deces provocat de coronavirus. Numărul de cazuri a ajuns la 76

Autoritățile de la Chișinău au anunțat că coronavirusul a făcut o primă victimă în Republica Moldova, fiind vorba de o femeie de 61 de ani, informează Deschide.md. Femeia revenise recent din Italia.

N-a respectat carantina

Localitatea de unde era originară femeia a intrat în carantină, mai ales că mai mulți oameni care au contactat cu ea au fost infectați.

Medicii au încercat patru zile să o salveze, femeia respirând două zile cu ajutorul aparatelor înainte ca un stop cardiac să-i curme viața.

Potrivit acestuia, medicii au luptat timp de 4 zile pentru a-i salva viața. Pacienta s-a aflat la respirație dirijată timp de 2 zile și 2 nopți, iar moartea a survenit din cauza unui stop cardiac.

„Bolnava, cu părere de rău, s-a aflat în sat timp de o săptămână după ce s-a întors din Italia. Din informațiile noastre, satul de unde este originară doamna este în carantină. Sunt foarte mulți bolnavi la supraveghere în acel sat. În stare critică nu este nimeni. Iată la ce duce nerespectarea regimului de autoizolare care i-a fost recomandat doamnei. Cu părere de rău, ea nu l-a respectat și mai mulți oameni au fost infectați”, a declarat medicul Anatol Ciubotaru.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că femeia suferea de diabet zaharat și tensiune arterială.

Dumbrăveanu a anunțat că numărul de cazuri de infecție cu  COVID-19 a ajuns  la 76, dintre care 14 sunt copii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×