Mohamed Morsi, fostul președinte egiptean, a murit! Se afla în sala de tribunal

Mohamed Morsi, fostul președinte egiptean, a murit! Se afla în sala de tribunal GALERIE FOTO
A murit Mohamed Morsi

Mohamed Morsi, fostul președinte al Egiptului, a murit în sala tribunalului unde era judecat, transmite BBC. Morsi era audiat în legătură cu acuzațiile care i se aduceau privind spionajul în favoarea grupării palestiniene Hamas. În timpul audierii, fostului președinte ajuns la vârsta de 67 de ani i s-a făcut rău și a leșinat.

A murit Mohamed Morsi, fostul președinte al Egiptului

Trupul fostului președinte egiptean a fost dus la spital pentru efectuarea unei atopsii care va spune exact care a fost cauza decesului fostului lider sirian. Anunțul oficial al decesului lui Morsi a fost făcut de către televiziunea egipteană de stat.

Mohamed Morsi a fost președinte al Egiptului în 2012-2013, dar a fost înlăturat de la putere printr-o lovitură de stat militară. Ulterior, Morsi a fost arestat și judecat în mai multe procese. În noiembrie 2016, o instanță egipteană de casație a anulat sentința inițială de condamnare la moarte a lui Morsi pentru spionaj și a dispus rejudecarea procesului.

A murit Mohamed Morsi
A murit Mohamed Morsi

Mohamed Morsi a fost președinte pentru un singur an

Pe 30 iunie 2013, la prima aniversare a alegerii lui Morsi, milioane de protestatari au cerut demisia imediată a președintelui din cauza problemelor politice, economice și sociale care s-au agravat în timpul mandatului său. Demonstrațiile în masă au fost planificate de Tamarod (rebeliune în arabă), o mișcare spontană care susține că a colectat peste 22 de milioane de semnături de la o petiție care îi cere lui Morsi să demisioneze din funcția de președinte.

La 1 iulie, armata egipteană a emis un ultimatum de 48 de ore partidelor politice pentru a satisface cererile poporului egiptean, amenințând că va interveni în cazul în care litigiul nu va fi soluționat. [22] Președinția a respins ultimatumul înaintat de armată, făgăduind că președintele are propriile sale planuri pentru reconcilierea națională și rezolvarea crizei politice. [23] Morsi a fost răsturnat la 3 iulie 2013, de un consiliu format din ministrul Apărării, Abdul Fatah al-Sisi, Mohamed ElBaradei, Marele Imam din Al Azhar Ahmed El-Tayeb, și Papa copt Tawadros al II-lea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×