Modificare în Codul Rutier. Se anunță amenzi colosale pentru șoferii români care nu știu asta

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/11/2018, 14:38
Modificare în Codul Rutier. Se anunță amenzi colosale pentru șoferii români care nu știu asta
Modificare Cod Rutier. Conducătorii auto vor primi amenzi uriașe

Modificare importantă în Codul Rutier. Se anunță amenzi colosale pentru șoferii români care nu cunosc schimbarea. Așadar, ordonanța de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice din Codul Rutier este considerată drept o contravenție care se încadrează în clasa a IV-a de amenzi, asta în cazul neechipării mașinilor cu anvelope de iarnă pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață ori polei. Astfel, conducătorii auto care nu respectă legea riscă să rămână fără certificat de înmatriculare și să plătească amenzi cuprinse între 1.305 lei și 2.900 de lei. De asemenea, șoferii trebuie să acorde mare atenție și vitezei cu care circulă.

Dacă partea carosabilă este umedă sau acoperită de polei, trebuie să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, mereu având în vedere că distanța de frânare în condițiile meteo nefavorabile este mult mai mare. Totodată, pe un drum care este acoperit de gheață sau polei, nu trebuie să acționeze brusc mecanismele de direcție și frânare. De altfel, șoferii trebuie să folosească cu precădere frâna de motor, în special pe segmentele de drum cu carosabil alunecos.

Modificare în Codul Rutier. Șoferii români vor primi amenzi colosale pentru șoferii români

modificare cod rutier, soferii romani amenzi uriase
șoferii trebuie să folosească cu precădere frâna de motor, în special pe segmentele de drum cu carosabil alunecos

Și, pe lângă recomandările pentru asigurarea atât a șoferului, cât și a pietonilor, corespunzătoare acestei perioade, se află și evitarea depășirilor care oricum în condițiile de trafic rutier aglomerat ori a unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, se dovedesc de-a dreptul periculoase.

Mai trebuie evitată și circulația în a doua parte a zilei. De obicei, poleiul apare în momentul în care temperaturile sunt extrem de scăzute, lucru care se întâmplă de regulă în timpul nopții. Iar, diferențele de temperatură dintre noapte și zi dau naștere la ceață și umezeală, astfel formându-se gheața noaptea pe carosabil.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×