Mita la Spitalul Universitar, deja un mod de viață! Nu plătești, urci pe scări 9 etaje! O poveste cutremurătoare!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
02/09/2018, 15:30
Mita la Spitalul Universitar, deja un mod de viață! Nu plătești, urci pe scări 9 etaje! O poveste cutremurătoare!
Spitalul Universitar din București/ Foto: Facebook

Experiențe neplăcute, după alte experiențe neplăcute, la Spitalul Universitar din București, unde oamenii încă sunt nevoiți să dea șpagă pentru orice. Vrei un așternut curat, trebuie să plătești, vrei să ți se facă o injecție, eventual tot cumpărată de tine, deși ești internat, plătești și înțepătura. Vrei să mergi cu liftul, plătești din nou, chiar dacă ești pacient, bătrân și plin de boli. Alternativa sunt scările, până la etajul 8-9. Așa a pățit o femeie care a publicat o postare foarte tristă pe o rețea de socializare. Povestea ei despre spaga de la Spitalul Universitar face înconjurul Internetului!

”Dupa ce am nascut primul copil, am plecat de la spitalul universitar bucuresti in depresie. AM TACUT. Am dat spaga din momentul in care am parcat masina si pana mi-au imbracat copilul, pentru externare. Pentru infirmiere, 10 lei nu era destul ca sa schimbe un asternut patat de sange. Tot pentru 10 lei, asistenta iti brusca copilul, la baia de seara. Erau aranjate, purtau bratari Pandora, miroseau tare a parfum scump si purtau papuci albi de piele. AM TACUT.

Citește și A murit în ziua când împlinea 22 de ani, dintr-o prostie! A crezut că vesta lui rezistă!

Citește și Magda Vasiliu: ”Nu mai cotizați la sănătate”! Jurnalista dă de pământ cu sistemul de sănătate!

Mita de la Spitalul Universitar, un mod de viață

Azi, doamna din imagine, liftiera la SUUB, l-a coborat pe tata de la etajul 9, unde este INTERNAT, pana la parter. Prin exceptie, tata nu i-a dat nimic. Cand a trebuit sa se intoarca in salon, cu sticla de apa pe care si-o cumparase de la parter, tata a urcat scarile aceleasi 9 etaje. Are 61 de ani si este internat la neurologie cu probleme vasculare serioase. Doamna a refuzat sa il mai ia cu liftul! #suub#murim la spital”, a scris o femeie pe o rețea de socializare.

Liftiera nu a primit nicio mita de la pacient, asa ca l-a lasat sa urce pe jos nou etaje!

Greva foamei timp de 17 zile, la Spitalul Universitar

Activitatea Spitalului Universitar din Capitală a fost paralizată în urmă cu câteva săptîmâni de un protest spontan al angajaților! Asistenţii medicali şi infirmierele şi-au manifestat nemulţumirea faţă de condiţiile în care trebuie să muncească. Angajaţii au reclamat faptul că nu le ajung materialele sanitare, iar condiţiile din spital lasă de dorit. Pe de altă parte, au fost anunţaţi că nu vor primi voucherele de vacanţă. Conducerea spitalului, în replică, a susţinut că lucrări de modernizare se fac în permanenţă, şi că unele doleanțe ar fi exagerate.

Mai mult, doi dintre asistenții medicali au anunțat că au intrat în greva foamei, nemulţumiți de condiţiile în care trebuie să lucreze medicii şi asistenţii în spital. ”Un asistent umblă şi aleargă de nebun 3, 4 etaje ca să poată să aducă betadina şi ce trebuie pentru bolnavi. În blocul operator nu s-a făcut nicio investiţie. S-au retapițat scaune vechi, s-au retapițat mese de operație. S-au schimbat lămpi cu unele din alt bloc operator, de acum 10 ani”, spune o asistentă, potrivit stirileprotv.ro.

Cei doi asistenţi medicali de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti aflaţi în greva foamei în semn de protest faţă de condiţiile din unitatea medicală au decis să renunţe la protest, după 17 zile!

Anunţul a fost făcut de către deputatul USR Emanuel Ungureanu, care spune că cei doi asistenţi medicali, Daniel Simion şi Mariana Luceanu, au ieşit din greva foamei, după ce ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis doi reprezentanţi ai ministerului care i-au convins pe cei doi să încheie această formă de protest extremă.

„Motivul pentru care au ales această metodă extremă de protest cei doi asistenţi medicali este unul foarte cunoscut de noi toţi, mizeria, corupţia şi incompetenţa care domină sistemul sanitar. Cei doi asistenţi medicali sunt eroii noştri, ei s-au sacrificat pentru ca la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti condiţiile de îngrijire pentru pacienţi să fie decente. Apreciez faptul că doamna Sorina Pintea a trimis Corpul de Control şi că astăzi a trimis doi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii care i-au convins pe cei doi să încheie această formă de protest extremă”, a scris pe Facebook deputatul USR.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×