Miracol medical. Un bebeluş, aflat în uter s-a salvat pe sine și pe mama sa de la moarte!

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
12/05/2018, 16:12
Miracol medical. Un bebeluş, aflat în uter s-a salvat pe sine și pe mama sa de la moarte!

Miracol medical. O adevărată minune a avut loc la maternitatea Spitalului Universitar din Lille: un bebeluş, aflat în uter, a reuşit să evite moartea şi o gravă complicaţie a mamei, care putea duce la același deznodământ fatal, pur şi simplu modificându-şi poziţia, transmite M6info.

Povestea încă mai produce uimirea comunităţii medicale, care a făcut publică această informaţie prin intermediul unei reviste de specialitate.

O femeie în vârstă de 31 de ani, însărcinată în opt luni, s-a prezentat de urgenţă la maternitatea Lille Flandres. Tânăra se plângea de dureri abdominale extrem de intense.

Medicii au evaluat starea de sănătate a bebeluşului, apoi, au decis să-i administreze tinerei medicamente antidurere. Din păcate, administrarea analgezicelor nu a avut niciun efect. Chiar la doza maximă, tânăra se plângea în continuare de dureri din ce în ce mai intense, care parcă urcau spre partea superioară a corpului.

Miracol medical. Un bebeluş, aflat în uter s-a salvat pe sine și pe mama sa de la moarte!

După o serie de examene medicale, verdictul a fost categoric: tânăra, care a mai născut prin cezariană în 2013, prezenta o ruptură uterină, o complicaţie foarte gravă atât pentru femeia însărcinată, cât şi pentru bebeluş.

Echipa medicală a procedat la o cezariană de urgenţă şi a decoperit miracolul: fătul s-a poziționat în aşa fel încât s-a fixat spatele chiar pe locul rupturii muşchiului uterin.

Este un caz extraordinar de ruptură uterină în care bebeluşul reuşeşte să se salveze. El a reuşit să acopere cu trupul lui breşa, stopând hemoragia, prolapsul de cordon ombilical şi scurgerea lichidului amniotic!

Astfel, toate complicațiile ce puteau apare în urma rupturii uterină, pentru mamă sau făt, au fost evitate, explică dr. Charles Garabedian şi colegii săi într-un articol citat de blocul lui Marc Gozlan pe Le Monde. Nou-născutul, un băieţel, a venit pe lume sănătos probabil pentru a ne convinge că încă există miracole.

Sursă: www.3dots.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×