Miracol la Târgul Lăpuș, în plină pandemie de coronavirus! Casa a ars ca o torță, însă icoana a rămas intactă

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
08/04/2020, 17:08
Miracol la Târgul Lăpuș, în plină pandemie de coronavirus! Casa a ars ca o torță, însă icoana a rămas intactă
Această icoană a rămas intactă, în ciuda faptului că un incendiu devastator a distrus locuința în care se afla. Sursa foto: Facebook

În plină pandemie de coronavirus, când boala cumplită ucide zeci de mii de oameni de pe întregul glob pământesc și provoacă îmbolnăviri pe zi ce trece, avem nevoie mai mult ca niciodată să credem în miracole. Ei bine, unul dintre acestea s-a petrecut recent, chiar într-un orășel din România și a făcut rapid înconjurul lumii.

Casă din Târgu Lăpuș, mistuită de flăcări. O veche icoană a rămas, în schimb, intactă

În urmă cu câteva zile, un incendiu devastator a mistuit locuința unei familii din Târgu Lăpuș, județul Maramureș, lăsând în urmă doar scrum, cenușă și un decor absolut dezolant. Pompierii ajunși în scurt timp la fața locului au descoperit, însă, printre ruine și o icoană care, surprinzător, nu fusese deloc atinsă de flăcări.

Pentru a împărtăși această minune cu oamenii din întreaga lume, greu încercați de COVID-19, obiectul de cult a fost fotografiat, imaginile ajungând pe rețelele de socializare, unde au devenit imediat virale.

Sute de internauți din întreaga lume au distribuit postarea, însoțită de următorul mesaj: „Acolo unde există credință, există și speranță. Putere Domnului este nelimitată!”.

În urmă cu un an, un incendiu a distrus locuința unor bătrâni din Apuseni, lăsând icoana cu Maica Domnului neatinsă

Întâmplător sau nu, pe 8 aprilie 2019, un incendiu devastator a mistuit locuința unei familii de bătrâni din Apuseni. De atunci, oamenii, dintre care unul cu ambele picioare amputate, au rămas pe drumuri. Nu le-a venit, însă, să creadă când au aflat că la locul tragediei a fost descoperită intactă o icoană a Maicii Domnului.

Totul s-a petrecut în satul Dănduţ, oraşul Câmpeni, pompierii acţionând cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, dar şi cu o ambulanţă SMURD.  Cu toate acestea, în urma intervenției nu au mai putut salva aproape nimic din casa cuplului de persoane vârstnice.

Un membru al familiei Dalea a postat pe Facebook o fotografie a icoanei reprezentând-o pe Maica Domnului, rămasă intactă după ce flăcările au distrus toate celelalte bunuri.

În momente grele, Maica Domnului este alături de noi… Icoana neatinsă de mistuitorul foc care a distrus casa din Dănduţ-Câmpeni”, este mesajul care însoțește imaginea percepută de mulți drept un adevărat miracol.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×