Ministrul Transporturilor, pregătit pentru noi măsuri drastice: ”E posibilă oprirea transportului între județe și în interiorului acestora, dar și cel cu taxiul”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 13:48
Ministrul Transporturilor, pregătit pentru noi măsuri drastice: ”E posibilă oprirea transportului între județe și în interiorului acestora, dar și cel cu taxiul”
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, este pregătit pentru noi măsuri drastice în contextul pandemiei de coronavirus

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a declarat că este pregătit pentru noi măsuri drastice în contextul pandemiei de coronavirus, dar totul depinde de ce se va întâmpla la nivel european.

Ministrul Transporturilor, pregătit pentru noi măsuri drastice

”Pe transportul rutier, foarte mulţi ne-au întrebat de ce nu oprim transportul interjudeţean, de ce nu suspendăm transportul intrajudeţean, transportul în regim de taxi sau transportul de închiriere”, a declarat Lucian Bode la Digi24

”Noi am spus foarte clar: restricţiile date prin Ordonanţă Militară se referă clar la modul în care se deplasează cetăţenii în exterior, nu este interzis a se deplasa cetăţenii de la domiciliu la locul de muncă, de la domiciliu în şantierele unde îşi desfăşoară activitatea. Mai mult, noi ne-am propus să menţinem aceste şantiere deschise, pentru că numai aşa putem să ţinem economia în viaţă în această perioadă destul de dificilă pentru România”, a mai spus el.

”Când se va lua decizia la nivel european să interzicem şi transportul interjudeţean, şi transportul intrajudeţean, şi transportul în regim de taxi, sigur în urma unor consultări cu toate autorităţile statului român şi la solicitarea industriei de transport, este posibil să luăm şi o astfel de decizie”, a fost anunțul ministrului Transporturilor referitor la un nou set de măsuri.

”Transportul fluvial şi transportul maritim se desfăşoară fără probleme”

”În acest moment, pe teritoriul României transportul de marfă şi transportul de persoane se desfăşoară fără restricţii, respectând toate regulile impuse de Ministerul Sănătăţii, prin ordonanţele militare date până acum”, a explicat ministrul.

”Astăzi, în jur de 300 de trenuri pe transportul de persoane sunt suspendate, din cele 1.800 câte circulă în condiţii normale. Trenurile de marfă, însă, circulă fără nicio restricţie şi reducerea s-a făcut doar în ceea ce priveşte volumul de marfă, nu ca număr de trenuri”, a continuat el.

”În continuare, avem în jur de 700 de trenuri de marfă care circulă în România. Ce este foarte important este că nu avem, în acest moment, nicio navă în carantină. Transportul fluvial şi transportul maritim se desfăşoară fără probleme”, a afirmat ministrul Transporturilor.

”Am introdus acea obligaţie a companiilor de a echipa piloţii care iau nava din rada portului şi o duc pentru descărcare la dană, să fie echipaţi corespunzător şi să respecte toate regulile impuse de Direcţiile de Sănătate Publică. Acest lucru se întâmplă astăzi şi putem spune că traficul de marfă atât pe fluvial, cât şi pe maritim nu este blocat”, a încheiat Lucian Bode.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și Ministerul Afacerilor Interne au aprobat în urmă cu o săptămână culoarele de tranzit de pe teritoriul României, care vor fi folosite în scopuri comerciale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×