Ministrul Muncii, ultimele declaraţii despre pensiile românilor! Află cine va avea câştiguri mai mici în 2018!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
02/01/2018, 16:28
Ministrul Muncii, ultimele declaraţii despre pensiile românilor! Află cine va avea câştiguri mai mici în 2018!

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu anunţă noi creşteri pentru pensiile românilor! Ministrul Muncii a spus că pensiile vor creşte şi în 2018, la fel ca şi salariile. Excepţie vor face persoanele cu pensii speciale care vor trebui să renunţe la una din pensii. Surprize neplăcute vor fi şi pentru unii bugetari ale căror salarii vor scădea chiar de la începutul anului viitor, a declarat Olguţa Vasilescu.

„Pensiile cresc anul viitor, cum au crescut şi anul acesta. Anul viitor avem în plan şi adoptarea legii pensiilor care a suferit o amânare anul acesta. Nu scade nicio pensie, dar cei cu pensii speciale vor alege una dintre ele. Cei care sunt în această situaţie vor trebuie să opteze pentru o pensie pe care o doresc, probabil pe cea mai mare.

Ministrul Muncii spune că salariile vor scădea pentru unii bugetari

Punctul de pensie va creşte la 1.100 de lei şi este prognozat ca până în 2020, punctul de pensie să ajungă la 1.775 de lei. Vom reduce automat din deficitul pe care îl avem la sistemul de pensii şi asta ne va ajuta”, a spus ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

„Am spus că la o mică parte din bugetari vor scădea salariile. Sunt, în general, cei cu funcţii de conducere, unde oricum salariile sunt foarte mari, pentru că sindicatele au negociat bine. Oricum, dezechilibrele sunt foarte mari. Era clar că nu putea să continue aşa. Abia în 2022, sistemul va fi complet echilibrat şi toţi vor avea salarii egale pentru muncă egală.

Trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat nu scade salariile. Dar salariile pot scădea, dacă angajatorul vrea să le scadă. Nu au nicio legătură cu transferul contribuţiilor dintr-o parte în alta”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×