Olguţa Vasilescu i-a scăzut salariul lui Iohannis cu 40%!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Stiri de ultima ora
02/02/2018, 10:55
Olguţa Vasilescu i-a scăzut salariul lui Iohannis cu 40%!

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a recunoscut că pentru unii bugetari vor exista reduceri salariale cuprinse ”între 10 şi 40%”, începând de la 1 ianuarie 2018. Social-democrata l-a dat exemplu pe preşedintele României, Klaus Iohannis, al cărui salariu scade cu 40%. Argumentul ministrului e că există mai multe dezechilibre care trebuie eliminate.

Ministerul Muncii susţine că 3% dintre bugetari vor avea salariile scăzute ca urmare a intrării în vigoare a legii salarizării.

Ministrul Muncii i-a scăzut preşedintelui salariul cu 40%

„3% dintre bugetari vor avea salarii scăzute. Ca să dau un exemplu, este vorba, printre alţii, de funcţionari de la APIA, din Ministerul Agriculturii, sau ale ministere, cu salarii de până la 12.000 de lei. La aproximativ 60% dintre bugetari trebuie să creştem salariile, etapizat, până în anul 2020. Însă, în vârful piramidei vor fi 3% dintre bugetari care vor avea salarii scăzute. La jumătate piramidei, vor fi creşteri mai mici, sau chiar deloc.

Nu este o noutate pentru nimeni că vor scădea salariile. Nu pot să fie bugetari care să aibă salarii mai mari decât cel al preşedintelui României. (…) I s-a tăiat şi preşedintelui salariu cu 40%. Nu doar lui, ci şi mie”, a declarat, la Antena 3, ministrul Muncii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×