Ministrul Muncii anunță disponibilizări masive! Surplus de 150 de mii de funcționari publici

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 12:48
Ministrul Muncii anunță disponibilizări masive! Surplus de 150 de mii de funcționari publici
Ministrul Muncii anunță disponibilizări masive. Sursa foto: cotidianul.ro

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță că în administrația publică există un surplus de 150.000 de funcționari publici! Membrul Guvernului anunță că vor începe disponibilizările, după o analiză riguroasă.

Ministrul Muncii anunță disponibilizări masive

Exista o evaluare a surplusului de forta de munca din administratie: sunt 150.000 de oameni. Sunteti de acord cu aceasta evaluare? a fost intrebata Violeta Alexandru.

„Da. Aici erau si cifrele pe care le avem. Nu e vorba de a fi inlocuiti total, partial, asa, fara nicio analiza. Impresia mea este ca muncim mult, ne agitam mult si nu avem eficienta”, a spus ministrul muncii.

150.000 de funcționari în plus

„O concluzie la care am ajuns este ca sunt activitati intense in unele dintre compartimentele serviciilor din minister, problema este ca nu avem eficienta, pe de o parte, si ca nu stim sa normam munca de asa maniera incat sa ajungem la rezultat si atunci da, probabil tot timpul vor fi justificari ca e nevoie de oameni mai multi, ca sunt necesari angajati in plus.

Fiecare manager, fiecare conducator de institutie ar trebui sa stie foarte bine potentialul oamenilor, sa gaseasca o justa masura intre momentul in care simte ca sunt incarcati suficient si atunci e nevoie sa se gaseasca cu adevarat specializarea sau tema, domeniul in care are nevoie de resursa suplimentara si unde ne-am specializat – ca avem si aceasta realitate in sistemul public – in a trage de timp.

Fac o lucrare vreo doua saptamani, o gandesc etc. si de fapt acolo rezultatul se putea atinge intr-o mult mai scurta perioada”, a spus Alexandru, potrivit wall-street.ro.

Ministrul Muncii a spus că vor fi scăderi în rândul numărului funcționarilor publici.  „Eu va spun cinstit ca optica acestui cabinet este sa se faca o evaluare cat se poate de serioasa. Nu stiu daca o sa fie farmacie, dar eu cel putin ma tin serios de treaba.

Nu am razbunari, nu am nimic cu nimeni, dar am evaluat cu toata rigoarea. Unde este eficienta, unde am nevoie de oameni cu o anumita calificare, incerc sa comasez anumite directii si anumite servicii in care consider ca o impreunare a expertizei, de exemplu in partea de statistica si de analiza de date, eu cred ca toate deciziile care s-au luat in ultimul an cu privire la salarizare s-au luat inertial, s-au luat istoric.

Nu a facut nimeni o analiza in profunzime. (…) Deci vom face o analiza, in mod evident vor fi niste scaderi, dar nu vor fi facute nici cu razbunare si nici cu dorinta de a demonstra ceva, ci doar de a eficientiza”, a mai spus Violeta Alexandru.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×