Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a revoltat la o simplă întâlnire informală din Croația! ”Mecanism de evaluare a justiţiei pentru toate ţările UE!”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
26/01/2020, 15:24
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a revoltat la o simplă întâlnire informală din Croația! ”Mecanism de evaluare a justiţiei pentru toate ţările UE!”
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a cerut mecanism de evaluare a justiţiei pentru toate ţările UE. Sursa foto: cotidianul.ro

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a revoltat în Croația, chiar dacăse afla la o simplă întâlnire informală JAI. Predoiu a spus că toate țările membre ale Uniunii Europene ar trebui să existe un mecanism de evaluare a justiţiei şi a statului de drept, fără a exista paralelisme.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a cerut mecanism de evaluare a justiţiei pentru toate ţările UE

Cătălin Predoiu este mândru de lupta împotriva corupției din România și a spus că ar fi bine ca toate ţările UE să combată corupţia aşa cum o face România, inclusiv în domeniul fondurilor europene.

”Deşi a fost un Consiliu JAI informal, am discutat teme substanţiale. În intervenţia din Consiliu, am evocat ideea unui mecanism de evaluare a justiţiei şi a statului de drept pentru toate ţările membre, fără a exista paralelisme în acest demers.

”Ajungem la duble standarde în mecanismele de absorbţie”

Este nevoie, desigur, de un singur standard pentru toată lumea. Am arătat că susţinerea pentru operaţionalizarea Parchetului European va fi un test pentru angajamentul real al tuturor guvernelor statelor membre pentru aceleaşi standarde de integritate în toate ţările membre, pentru protejarea intereselor europene şi combatarea corupţiei cu fonduri europene.

Ar fi bine ca toate ţările membre ale UE să combată corupţia aşa cum o face România, inclusiv în domeniul fondurilor europene. Altfel, ajungem la duble standarde în mecanismele de absorbţie”, a declarat Cătălin Predoiu la finalul reuniunii informale a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), organizată la Zagreb, Croaţia, potrivit News.ro.

Cătălin Predoiu el a avut întâlniri bilaterale cu miniştrii şi delegaţiile Germaniei, Suediei şi Poloniei, precum şi discuţii tête-à-tête cu miniştrii Finlandei, Croaţiei şi Austriei, precum şi cu comisarul pentru Justiţie, Didier Reynders.

”Aceste convorbiri au vizat agenda JAI. Nu am discutat de această dată nimic despre MCV, am dorit în mod special să începem cu problemele aflate pe agenda europeană, pentru că este foarte mult de făcut pentru Justiţie în toate ţările europene.

Independenţa Justiţiei, spaţiul de libertate, securitate şi Justiţie din UE sunt principalele valori care diferenţiază pozitiv construcţia europeană pe plan global. De aceea, ele trebuie protejate şi consolidate printr-o permanentă modernizare şi rafinare”, a precizat ministrul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×